Manden i den røde bil idømmes forvaring

Retten i Odense idømmer Claus Jensen forvaring for blandt andet overgreb på to mindreårige piger, som han samlede op i sin røde bil.

Dommen er faldet i et propfyldt retslokale onsdag eftermiddag og betyder, at Claus Jensen på grund af sin farlighed skal spærres inde på ubestemt tid, indtil en dommer eventuelt vælger at ophæve forvaringsforanstaltningen.

Claus Jensen havde på forhånd erkendt overgreb mod de to små piger, men han har nægtet, at der skulle være tale om voldtægt og forsøg på voldtægt. Dog har han krævet at blive fri for straf på grund af utilregnelighed i gerningsøjeblikket grundet psykose.

Retten har dog frifundet ham for fuldbyrdet voldtægt mod den ene af pigerne. Retten vurderer, at der alene har været tale om forsøg på voldtægt.

Pigerne, som var 10 og 11 år, samlede han med nogle ugers mellemrum op i sin røde Opel Astra, og han har forklaret til politiet, at han filmede pigerne, mens han forgreb sig på dem i bilen. Det har han dog afvist under retssagen.

Retten har dog valgt at dømme manden for at optage overgrebene. Men det har ikke været hans hensigt at sprede optagelserne over internettet. Om det ene overgreb, siger retsformand Ingrid Therkelsen:

- Tiltalte har ved grundlovsforhøret afgivet en troværdig forklaring om, hvordan han optog episoden. Det er ikke bevist, at det skete med henblik på udbredelse.

Overgrebene skete i efteråret 2012, og i otte måneder jagtede politiet forgæves "manden i den røde bil". Omkring 400 mænd på Fyn måtte afgive dna-prøver, men ingen af dem matchede den dna, som gerningsmanden havde afsat på pigerne.

Kun ved et tilfælde blev Claus Jensen alias Nis Bekker Hansen - han har skiftet navn i forbindelse med sagen - afsløret, da der udbrød brand i hans lejlighed i Odense. I lejligheden viste der sig at være masser af sprængstoffer, og manden blev derfor anholdt.

Senere viste det sig, at hans dna-profil var identisk med dna'et fra gerningsstedet, og han blev derfor sigtet og siden tiltalt for overgrebene.

Politiet fandt ud af, at manden angiveligt også stod bag et voldtægtsforsøg på en britisk studerende i Odense, og man afslørede en garage, som ifølge politiet skulle bruges til indespærring af fremtidige voldtægtsofre.

Retten har dømt manden for voldtægtsforsøget, og retten vurderer også, at Claus Jensen ville føre sine planer om at benytte voldtægtsgaragen ud i livet.

Endelig er manden - for sin besiddelse af sprængstoffer - dømt for overtrædelse af våbenloven og for at udsætte andre for fare ved at opbevare sprængstofferne uforsvarligt i sin lejlighed.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip