"Manden i den røde bil" for retten: Derfor overfaldt jeg pigerne

Skrevet af Sol Stoffregen

04/11/2014

Dagens topnyheder

Første retsdag i sagen om den 41-årige Claus Jensen, der er kendt som manden i den røde bil eller den fynske sexkrænker, tog form i dag i Retten i Odense, hvor han er tiltalt for sexovergreb og voldtægt mod to piger på 10 og 11 år - plus voldtægtforsøg mod en ung kvinde, besiddelse af børneporno, sprængstoffer, våben og ammunition.  

I retssagens første fem timer talte Claus Jensens advokat på vegne af ham, men da domsmandsretten til slut spurgte om, han ville udtale sig i sagen, var svaret delvist ja.

Læs også: Sagen mod fynsk sexkrænker: Nu vil han frifindes

Den tiltalte, som tidligere hed Nis Bekker Hansen, fortalte, at han ikke ønskede at udtale sig i vidneskranken på nuværende tidspunkt. Men han bad om lov til at forklare sit valg.

- Jeg var under psykose, da tingene skete. Og så synes jeg ikke, at det er rimeligt, jeg skal udtale mig foran offentligheden, sagde den 41-årige tiltalte, som erkender sig delvis skyldig i de hårrejsende sexoverfald mod henholdsvis en 10-årig fra Østfyn og 11-årig pige fra Sydfyn.   

Dommer og retsformand Ingrid Therkelsen havde følgende kommentar dertil:

Læs også: Fynsk sexmonster filmede voldtægt af piger på 10 og 11 år

- Nej, men det er sådan, at retten kører for åbne døre, og du er i din gode ret til ikke at ville udtale dig. Men hvis du undervejs vil udtale dig, så er du også i din gode ret til det, forklarede hun.

Manden i den røde bils forsvarer, Linda Saugmann Christensen, vil ikke afvise, at den tiltalte vil udtale sig senere i sagen.

I den første halve time af retssagen befandt den tiltalte sig i et såkaldt lytterum udenfor retssalen, men domsmandsretten afjorde hurtigt, at den tiltalte skulle være i retssalen.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

På grund af den påståede psykotiske tilstand, da han overfaldt småpigerne og voldtog dem, har den tiltalte gennem sin advokat plæderet for, at han ikke skal straffes med fængsel. Politiets anklager Lenette Skak har tidligere nævnt, at hun vil gå efter en tidsubestemt forvaringsdom.

Retssagen fortsætter på mandag den 10. november, og ifølge anklageren, hvis alt går efter planen, vil der falde endelig dom i sagen onsdag den 19. november.