Mange afbrændere irriterer Klavs Bruun Jørgensen

Det er primært i det danske angrebsspil, at der skal strammes op, når håndboldkvinderne møder Sverige i 1/8-finalen ved VM søndag aften.

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen mener, at forsvarsspillet har været fornuftigt i de fem indledende kampe, men at der bliver brændt for mange chancer og generelt lavet for få mål i den anden ende af banen.

- Vi skal lave flere mål. Det kan til dels have noget med nervøsitet at gøre, at vi ikke har gjort det.

- I omklædningsrummet og under opvarmningen virker spillerne ikke overspændte. Men mod Montenegro havde vi ufattelig mange chancer, og det kan godt have noget at gøre med nervøsitet, at vi ikke fik scoret, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Med tre sejre og to nederlag har den indledende runde været resultatmæssigt svingende, men landstræneren er udmærket tilfreds med den måde, forsvaret har ageret på.

- Vi har lykkedes med mange ting forsvarsmæssigt. Når vi dækker, som vi gør, vil der komme situationer, hvor der opstår kæmpehuller. Det vil der altid være, og det accepterer jeg, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Søndag venter en knald-eller-fald-kamp mod Sverige. Hvis danskerne taber, ender hjemme-VM som en stor skuffelse.

Til gengæld er kampen også en mulighed for at starte på en frisk.

- Vinder vi kampen over Sverige, er de fem kampe fuldstændig ligegyldige, og det fokuserer vi på, siger Klavs Bruun Jørgensen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip