Mange danskere får udsigt til lavere varmeregning

Er du en af de danskere, der modtager varme fra et af de 50 såkaldte barmarksværker, kan du muligvis se frem til at spare tusindvis af kroner.

Regeringen lægger nemlig op til, at barmarksværkerne skal frigøres fra tvangsbindingen af dyr naturgas til fordel for grøn biomasse.

- Nu giver vi yderligere 50 barmarksværker frit brændselsvalg, og det har tidligere givet markant lavere varmeregninger i nogle af yderområderne. Her er der eksempler på, at nogle varmekunder betaler en helt urimeligt høj pris, siger socialdemokraternes energiordfører, Jens Joel, til DR Nyheder.

De fleste barmarksværker ligger i Midt- og Nordjylland. De har i gennemsnit tilsluttet 250 forbrugere. På landsplan er cirka 18.000 forbrugere tilsluttet barmarksværkerne.

Ifølge Dansk Fjernvarme kan varmeforbrugerne se frem til en lavere varmeregning på flere tusinde kroner.

Som en del af energiforliget i 2012 fik 35 barmarksværker lov til at droppe naturgassen, og det skal have skåret mere end 6700 kroner af varmeregningen.

- Det har været en kæmpe succes, så det er uden tvivl en medicin, der virker, og som både kommer forbrugerne, de små bysamfund og den grønne omstilling til gode, siger Kim Mortensen, der er direktør i Dansk Fjernvarme.

- Hvor meget den enkelte forbruger kommer til at spare, er svært at sige nøjagtigt. Det afhænger af det enkelte værk, men vi vurderer, at besparelserne kan blive helt op til 5000 kroner om året, siger han om de 50 værker, der er del af regeringens nye forslag.

Regeringen lægger ifølge DR i morgen tirsdag en model frem for forligskredsen, hvor forslaget om de 50 barmarksværker er med.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip