Mange danskere gør det hver dag: Nu advarer læge mod denne 'trend'

13/09/2023 13:36

Emil Martesen

Nyheder
Foto: TikTok
Foto: TikTok
Det er ikke uden konsekvenser, at gøre det.

Mest læste i dag

I en tid, hvor sociale medier er blevet en integreret del af vores dagligdag, er det blevet en platform, hvor farlige trends kan tage fart med lynets hast.

Og denne historie er ingen undtagelse. 

En sådan trend, der har fanget opmærksomheden hos mange, er 'nakkeknækning', en teknik der har fået mere end 1,8 milliarder visninger på TikTok - men denne trend er ikke uden alvorlige konsekvenser. 

Det løfter lægen Ever Arias sløret for. 

Hun lægger ikke skjul på, at det kommer ikke uden konsekvenser, at knække sin nakke: 

"Der var en patient på omkring 20 år, der kom på skadestuen, efter hun sagde, at hun havde forsøgt at knække nakken. Efter andet forsøg hørte hun et brag og oplevede voldsomme smerter. Efter vi havde undersøgt hende, fandt vi ud af, at hun havde et kompressionsbrud i rygsøjlen", fortæller Ever Arias i videoen. 

En skade der blev forværret af hendes tilstand med hypermobile led, en tilstand hvor leddene kan bøjes eller strækkes mere end normalt.

Ever Arias understreger i samme ombæring, at selvom nogle måske ser denne trend som en harmløs leg, kan konsekvenserne være alvorlige og langvarige.

Han går endda så langt som at advare mod at lade kiropraktorer arbejde med nakken, da han har set tilfælde, hvor folk er kommet på skadestuen med slag efter at have fået en kiropraktor til at arbejde med deres nakke, med resultatet værende vertebral arterie. 

I en tid, hvor sociale medier har gjort det nemt at sprede trends og fænomener, er det vigtigt at være kritisk og forsigtig, især når det kommer til praksisser, der kan have alvorlige helbredsmæssige konsekvenser.

Du kan se tiktokken herunder: