Mange danskere render uvidende rundt med beskidte underbukser

Skrevet af Redaktionen

26/05/2014

Dagens topnyheder

Hvorfor rigtig mange af os danskere, ikke mindst når det kommer til noget så intimt og kropsnært som trusser/underbokser/boksershorts, uvidende går rundt i ikke helt så rene underbukser, som vi troede.

Langt de fleste producenter af undertøj anbefaler nemlig, at farvet undertøj bør vaskes ved kun 40 grader - af hensyn til, at farverne ikke skal falme i vask. Der sætter helt naturligt den danske forbruger i lidt af et vaske-dilemma.

For hvilken vaskeanvisning skal man nu lige rette sig efter? - og er vi danskere overhovedet parate til at se igennem fingre med ikke helt rene, nyvaskede underbukser til fordel for, at de på overfladen tager sig godt ud.

-Via en kunde blev vi for nylig opmærksom på vaske-problematikken, og har nu efterfølgende forsøgt at finde hoved og hale i, hvordan man bør gribe vask af farvet undertøj an.

Ved blandt andet at kontakte JBS Textile Group A/S, der langt hen ad vejen anbefaler, at man bør vaske sit farvede undertøj ved 40 grader.

Tøjet kan dog, forklarer JBS, i princippet sagtens klare 60 grader, men er der fx transferprint på, og/eller er elastikken i underbukserne fremstillet af polyamid, så vil JBS' leverandører ikke garantere for mere end 40 grader, forklarer Tim Petersson, fra DreesMe.dk, som ligeledes har kontaktet Forbrugerrådet Tænk.

For simpelthen at få dobbelttjekket, at 60 grader vitterlig er det rette/laveste temperatur at vaske sit tøj på, hvis man ønsker, at det skal være 100 procent fri for bakterier, og dette bekræfter Tænk.  
   
Forstår godt, hvis man er forvirret og usikker

-Jeg forstår så udmærket, hvis den danske forbruger er forvirret og ikke mindst usikker på, hvad man fremadrettet bør gøre. For det samme er vi her hos DressMe.dk, hvor vi indtil videre, indtil andet eventuelt er bevist, vil vedblive at rette os efter de anvisninger, der følger med det enkelte stykke tøj.

Alternativt må man som forbruger gå målrettet efter at købe undertøj, hvor producenten på vaskeanvisningen siger god for 60 grader.  

Og så har vi ikke engang taget det energisparende og miljørigtige element med ind over problematikken. Her lyder anbefalingen som bekendt jo lavere grader, jo bedre for pengepungen og miljøet, slutter Tim Persson fra DressMe.dk, der håber at få bragt en mere oplysende debat på banen, der vil medvirke til at skabe klarhed over 40 eller 60 grader.  

Alternativt må man som forbruger være nødsaget til at vælge imellem pest eller kolera, beskidte eller falmede underbukser.

Læs mere på DressMe.dk's egen vaskeguide og spørgsmål/svar vedr. vask af farvet undertøj på 40 eller 60 grader: http://www.dressme.dk/vask

Denne artikel er lavet i samarbejde med DressMe.dk.