Mange danskere ved det ikke: Disse 4 ting må ALDRIG komme i mikrobølgeovnen

30/05/2023 23:23

Emil Martesen

Nyheder
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Et hav af danskere gør det alligevel.

Mest læste i dag

Det er ingens næse gået forbi, at mikrobølgeovnen er en praktisk og hurtig måde at opvarme maden på eller genopvarme rester fra tidligere måltider.

Men der er visse genstande og fødevarer, der kan give dig problemer, hvis du putter dem i mikroovnen.

Og mediet realsimple lægger heller ikke skjul på, at det er vigtigt at kende til disse potentielle farer for at undgå skader eller ødelæggelser. 

Æg - Lad være med at genopvarme hele æg i mikroovnen, da de kan eksplodere og skabe kaos i din ovn og i dit hjem. Hvis du ønsker at nyde et varmt æg, kan du skære det i mindre stykker og varme det forsigtigt op. 

Vand - Selvom det kan være fristende at bruge mikrobølgeovnen til at koge vand hurtigt, kan det være farligt. Vand opvarmet i mikroovnen kan blive for varmt og eksplodere, hvilket kan føre til forbrændinger. Det er bedst at bruge en vandkedel til at koge vandet. 

Chilipeber - Når chilipeber opvarmes i mikroovnen, frigiver de capsaicin, det stof der giver dem deres stærke smag. Når du åbner mikrobølgeovnen, kan den varme luft fra chilipeberen irritere dine øjne, næse og hals. Det er derimod bedre at stege eller grille chilipeberen. 

Fjern beholdere - Vær forsigtig med at genopvarme mad i beholdere, der ikke er egnet til mikrobølgeovnen. Styrofoam-beholdere og takeaway-beholdere med håndtag kan afgive skadelige kemikalier eller forårsage brand, når de opvarmes. Sørg altid for at bruge mikrobølgeovns-sikre beholdere, der er beregnet til opvarmning. 

Ved at være opmærksom på disse forholdsregler kan du bruge din mikrobølgeovn sikkert og prompte vinke farvel til potentielle farer.