Sådan forbliver man sund som gammel

Det er for mange mennesker rigtig svært at spise sundt og få nok protein, men endnu svære er det for ældre personer. Ofte spiser man mindre, når man er gammel, og man får derfor naturligvis også et mindre protein indtag.

Det kan også være, at det er for anstrengende at lave og spise en masse proteinrigmad. Måske man har funktionsnedsættelser eller bare ikke kan overskue en hel dag i køkkenet. Heldigvis er der dog med årene kommet løsninger på disse problemer, så ældre personer ikke behøver få for lidt protein eller være afhængige af andre personer, når de skal spise.

Sørg for at kosten er i orden

Det er utroligt vigtigt for alle mennesker, at de spiser en sund og varieret kost. Men det kan for mange være en udfordring at få den rette mængde protein. Man hører altid om, hvordan styrketrænere skal bruge ekstra protein – det skal almindelige borgere altså også nogle gange. Og ofte lægger man slet ikke mærke til, at ens kost slet ikke er i orden, før det har haft konsekvenser.

Proteinmangel er især et problem for ældre mennesker, og det betyder jo altså, at de er i risiko for underernæring. Protein hjælper blandt andet med at opbygge musklerne, så det er meget vigtigt. 

En måde at undgå proteinmangel på er selvfølgelig at have en sund og varieret kost, men for mange er det noget nært umuligt. I stedet kan man vælge at gøre brug af proteinpulver. Det kan man blandt andet blande i sin havregryn, eller man kan lave en lækker smoothie, hvor man tilføjer det. Det kan bruges på rigtig mange måder og fås med utrolig mange forskellige smage, så man kan helt sikkert finde en, man godt kan lide. Det er en let og hurtig måde at forhøje sit proteinindtag. 

Få hjælp til at lave mad og spise

En af de store udfordringer for ældre mennesker kan også som sagt være at få lavet en masse sund mad. Løsning på dette kunne eventuelt være at købe en masse sunde færdigretter, så man let bare kan varme dem. Det kan også være, at man har mulighed for at få nogle til at lave mad for en. Så er man sikker på, at man får sund og lækker mad. Det er også mere motiverende at spise sundt, hvis det også smager godt. 

Flere og flere danskere vil også opleve, at de får funktionsnedsættelser, jo ældre de bliver. Dette er helt naturligt, men kan stadig godt være rigtig irriterende. Det betyder nemlig, at det kan være svært at spise mad uden at spilde – i hvert fald hvis det er nedsat funktion omkring hånden. Løsningen på dette er en spiserobot. Denne robot kan enten styres manuelt eller være helt automatisk og hjælper så den pågældende person med at spise. En spiserobot giver dig uafhængigheden tilbage, så du ikke længere behøver hjælp til at spise eller bare spilder en masse på bordet. Den er rigtig smart og helt sikkert noget, flere og flere vil gøre brug af i fremtiden. 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip