Mange danskere vil forbyde rygning i private lejligheder

Rygning er blandt andet forbudt på de fleste værtshuse, hospitaler og mange steder i det offentlige rum.

Og nu lader det til, at folkestemningen blæser i retning af et rygeforbud i private hjem.

En undersøgelse som YouGov har udført for boligejernes videncenter Bolius viser nemlig, at 7 ud af 10 danskere, der bor i etageejendom, ønsker en eller anden form for rygeforbud i deres ejendom.

Næsten hver femte vil også forbyde rygning i lejlighederne, viser undersøgelsen. 25 procent er imod rygeforbud overhovedet.

Samtidig er godt hver femte klar til at smide beboere, der overtræder et rygeforbud, ud af ejendommen, mens 26 procent mener, at rygere skal pålægges en ekstra boligafgift.

Det er især den unge generation, der vil gå længst i forbudspolitikken mod rygere. Hver femte vil forbyde rygning i lejligheder, mens seks ud af 10 mener, at forbuddet skal gælde både nuværende og kommende beboere.

De unges hårde kurs kommer ikke bag på Inge Haunstrup Clemmensen, der er overlæge i Kræftens Bekæmpelses afdeling Forebyggelse & Oplysning.

- Mange unge i dag er jo vokset op i en kultur, hvor der ikke må ryges indendørs. De er ikke udsat for røglugt så massivt, som man var tidligere, og det ændrer deres syn på, hvor man må ryge, siger hun til Bolius' magasin Bedre Hjem

YouGov-undersøgelsen bygger på 1006 interview med et repræsentativt udsnit af alle danskere, der bor i etageejendomme. Svarene er fra både ejere, andelshavere og lejere - dog flest lejere.

Inden for de sidste tre år er der opført fem røgfri boligkomplekser i Danmark. En andelsboligforening, to almennyttige boligforeninger og to ejerforeninger.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip