Mange er stadig i tvivl blot få dage før afstemning

En ny meningsmåling, som Voxmeter har foretaget for Ritzau, viser dødt løb mellem ja og nej til folkeafstemningen om retsforbeholdet på torsdag.

35,6 procent angiver at ville stemme ja, mens 36,6 procent svarer, at de vil stemme nej. 27,8 procent svarer "ved ikke".

Voxmeter har spurgt 1008 personer i perioden 23-29. november. Den maksimale statistiske usikkerhed er 2,97 procentpoint, altså større end den forskel mellem ja og nej, som målingen sporer.

Voxmeter har stillet følgende spørgsmål:

- Danskerne skal snart stemme om, hvorvidt man skal omdanne EU-retsforbeholdet til en tilvalgsordning. Man stemmer ja, hvis man ønsker en tilvalgsordning og nej, hvis man ønsker at bevare retsforbeholdet. Vil du stemme ja eller nej ved afstemningen?

Det er fjerde uge i træk, at Voxmeter stiller samme spørgsmål til mere end 1000 respondenter.

Målingerne har vist en støt faldende andel af personer, der svarer "ved ikke". For fire uger siden var det 42,3 procent af svarpersonerne, der ikke vidste, hvad de ville stemme, mens den andel i den aktuelle måling er faldet til 27,8 procent.

Det er dog stadig en større andel tvivlere, end Voxmeter normalt måler i de sædvanlige politiske rundspørger. I den seneste meningsmåling af, hvad folk ville stemme til folketingsvalg, er det cirka 21 procent, der svarer, at de ikke ved, hvad de vil stemme.

/ritzau/

 

Dagens Gossip