Mange frygtes døde i brand i indisk tempel

En brand i et tempel i det sydvestlige Indien udviklede sig katastrofalt under en hindufest tidligt søndag lokal tid. Efter flere timers redningsindsats stiger dødstallet forsat og er nået over 100.

Ifølge nyhedsbureauet AFP oplyser en minister i Keralas-delstaten Oommen Chandy over for tv-stationen NDTV, således at antallet af omkomne er steget til 102. Samtidig er meldingen, at over 280 personer kommet til skade i forbindelse med branden.

Ifølge det lokale NDTV var over 10.000 mennesker samlet for at fejre hinduernes nytår, da branden brød ud.

Det er angiveligt fyrværkeri, der har været årsag til den voldsomme brand i Puttingal Devi templet i byen Paravur.

Teorien er, at fyrværkeri, der blev affyret som del af festlighederne, ved et uheld antændte et andet stort parti fyrværkeri.

- Templet holder et fyrværkerishow hvert år. Vi gør vores bedste for at redde dem, som fortsat er spærret inde, siger indenrigsministeren i Kerala, Ramesh Chennithala, til The Indian Times.

Tv-optagelser viser en serie af store eksplosioner og fyrværkeri omkring klokken 3 natten til søndag, og den eksplosionsagtige brand har ifølge øjenvidner blandt andet smadret ruder på huse i en radius af en kilometer fra templet.

Minister Oommen Chandy siger ifølge AFP, at ansatte i templet har fyret fyrværkeri af, på trods af de ikke havde fået tilladelse til at gøre det af sikkerhedsmæssige årsager.

Politiet har ifølge The Indian Times tidligere advaret om brugen af fyrværkeri ved templet. Ansatte i templet påstår ifølge NDTV, at man havde lov til at fyre krudt af aftenen og natten igennem.

Indenrigsminister Chennithala oplyser, at der vil blive iværksat en retlig undersøgelse af hændelsen. Ofrene og pårørende vil desuden kunne se frem til at blive kompenseret økonomisk.

Brande i templer under religiøse højtider er ikke et unormalt fænomen i Indien og sker ofte som følger af dårlige sikkerhedsforanstaltninger og lave standarder for sikkerhedsniveauet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip