Mange gavekort havner i skuffen

Omkring hver sjette, der modtog gavekort til en butik sidste jul, har endnu ikke indløst dem alle. Knap to ud af fem, der modtog oplevelsesgavekort sidste jul, har stadig oplevelser til gode. Det viser et rundspørge, som TNS Gallup har foretaget for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. På den offentlige forbrugerportal, forbrug.dk, har Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen lanceret et tema med forbrugerinformation om gavekort og oplevelsesgaver. Her kan forbrugerne for eksempel få information om gyldighedsperioder på gavekort, om det er muligt at få penge retur, og hvordan man er stillet, hvis forretningen lukker inden gavekortet er brugt.

- Vores råd er, at forbrugerne så vidt muligt benytter et gavekort hurtigt efter det er modtaget. Hvis gavekortet først er havnet i bunden af en skuffe, er risikoen for, at det ikke bliver indløst i rette tid stor, siger vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Hanne Kristensen.

Populær løsning i sidste øjeblik
Når julegavepanikken melder sig de sidste dage op til jul, er det populært at vælge et gavekort eller en oplevelse. Knap hver fjerde dansker fik mindst ét gavekort til jul i 2011. Godt hver tiende fik gavekort til oplevelser. Både giver og modtager bør være opmærksomme, når gaven er et kort.

Helt overordnet er det en god idé, at undersøge de betingelser, som udstederen af gavekortet stiller. Det kan variere, hvilke rettigheder indløseren har. Hvis ikke andet er aftalt, er et gavekort i udgangspunktet gyldigt i tre år, fra det er udstedt. Men fristen kan lovligt være kortere, så længe den ikke er urimelig kort. Mange oplevelsesgavekort har for eksempel påtrykt udløbsdato, som man bør være opmærksom på, siger vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Hanne Kristensen.
 

 

Dagens Gossip