Mange store firmaer lever ikke op til ligestillingslov

Selv om et flertal i Folketinget i 2013 vedtog, at landets 1200 største virksomheder af egen drift skulle sætte mål for, hvor mange kvinder man ønskede at have i bestyrelsen, oplyser kun godt hver anden virksomhed om deres ligestillingspolitik.

Det viser en undersøgelse fra Erhvervsstyrelsen, skriver Politiken.

- Der kan igen i år konstateres store udfordringer i afrapporteringen om politikkerne, og kun en meget lille andel af virksomhederne afrapporterer i overensstemmelse med reglerne, konkluderer Erhvervsstyrelsen i undersøgelsen.

Foruden at sætte tal på kvinder i bestyrelsen, skal virksomhederne også formulere deres egen politik for ligestilling i de øvrige ledelsesniveauer.

Styrelsen har undersøgt 170 af de omfattede virksomheder, og ud af dem er det kun 51 procent, der "har oplyst om politikker for det underrepræsenterede køn i de øvrige ledelsesniveauer", skriver styrelsen i rapporten.

Erhvervsstyrelsen konkluderer ligeledes, at det er 79 procent, der har fastsat et måltal, som de skal.

Der er dog tale om en lille stigning, idet en lignende undersøgelse for et år siden viste, at andelen af virksomheder, der lever op til de to krav, var henholdsvis 73 og 50 procent.

Ligestillingsminister Ellen Trane Nørby (V) hæfter sig ved, at der trods alt er en lille fremgang i andelen af kvinder, men:

- Jeg havde da gerne set, at der var flere, der levede op til loven, siger Ellen Trane Nørby til Politiken.

/ritzau/

 

Dagens Gossip