Mange trusler mod svenske skoler efter angreb

Flere skoler i Sverige har modtaget trusler, og politiet har optrappet patruljeringer ved blandt andet skoler på Gotland. Desuden skal skoler i Göteborg, Borås og Skellefteå have været udsat for trusler, skriver Aftonbladet.

En gymnasieskole i Örebro er lukket efter at have modtaget trusler. Det samme gælder en skole i Skellefteå, hedder det i den svenske avis.

- Nogen har sat plakater op på Grevegårdsskolan med trusler og en tydelig henvisning til gårsdagens skoledrab i Trollhättan, siger en talsmand for politiet til Aftonbladet.

- Det er et billede, som skal forestille gårsdagens gerningsmand, og så er der lidt tekst, siger talsmanden, Sten Gustafsson.

Over billedet af gerningsmanden står der skrevet: "Guess what I'm back".

Det har skabt en del uro på skolen, men den holder stadig åbent, siger talsmanden.

- Alt er roligt på skolen. Vi har øget overvågningen af skolegården. Forældre er velkomne til at hente deres børn, hvis de vil, skriver Grevegårdsskolan på skolens hjemmeside.

Også to skoler i Västra Frölunda skal have modtaget trusler fredag formiddag. Ved 12-tiden blev der fremsat yderligere trusler mod skoler i Borås.

- Et anonymt facebookindlæg har rettet en almen trussel mod skolerne i Borås. Vi øger vores tilstedeværelse med politi og vagter, siger Bo Hansson, der er sikkerhedschef i byen, til Aftonbladet.

To skoler i Skellefteå er blevet ryddet på grund af trusler, siger Peder Jonsson, der er pressetalsmand for politiet.

Der var fredag rapporter om, at flere elever havde siddet indelåst i en skole, da truslerne fik ledelsen til at låse bygningerne.

I Östersund blev der slået alarm til politiet på Wargentinsskolan, efter at elever havde set to personer med sværd ved ti-tiden.

- Men vi kunne konstatere, at der var tale om en halloweenfest. Det var sværd, men ikke rigtige sværd, siger Magnus Hamstig, som fredag var vagthavende hos politiet i Jämtland.

Aftonbladet skriver, at omkring 30 skoler skal have modtaget en eller anden for trussel efter angrebet i Trollhättan.

/ritzau/

 

Dagens Gossip