Mange unge drømmer om et lederjob

Det skorter ikke på karriereambitioner blandt unge i Danmark. Fire ud af 10 unge mellem 18 og 35 år har nemlig ambitioner om at blive ledere med personaleansvar.

Det viser en ny undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet for a-kassen Ase.

- Det er vigtigt, at rigtig mange unge har ambitioner for deres arbejdsliv og tror på, at de har potentialet til at gøre en forskel på en arbejdsplads, siger Karsten Mølgaard Jensen, der er direktør i Ase, i en pressemeddelelse.

Antallet af kvinder, der vil være ledere, er ifølge undersøgelsen en smule lavere end antallet af unge mænd med lederambitioner. 36 procent af de adspurgte kvinder i undersøgelse ser sig selv som potentielle ledere, mens det for mændenes vedkommende er 43 procent.

Det er tal, der glæder Karsten Mølgaard Jensen.

- Det tyder på, at vi er ved at få nedbrudt de barrierer, der tidligere har gjort, at kvinderne ikke har set sig selv som fremtidige ledere, siger han.

Men ét er ambitioner. Noget andet er tilsyneladende virkeligheden.

For ifølge undersøgelsen er der nemlig tre gange så stor mulighed for at støde på en ung mandlig leder med personaleansvar som en ung kvindelig leder med personaleansvar.

13 procent af unge mænd under 35 har allerede et job med personaleansvar, mens det kun gælder for fire procent af kvinderne i undersøgelsen.

- Om det er kvinderne, der ikke er gode nok til at synliggøre deres evner, eller erhvervslivet, der ikke er gode nok til at få øje på deres lederpotentiale, ved vi ikke, siger Karsten Mølgaard Jensen.

Undersøgelsen er foretaget blandt 2.131 respondenter i aldersgruppen 18-75 år. Af dem var de 649 personer mellem 18 og 35 år.

/ritzau/

 

Dagens Gossip