Mangeårig Esbjerg-profil stopper til nytår

Når superligaklubben Esbjerg 6. december spiller efterårets sidste hjemmekamp, bliver det samtidig et farvel til en af klubbens store profiler.

36-årige Hans Henrik Andreasen har kontraktudløb ved årsskiftet, og Esbjerg oplyser onsdag i en pressemeddelelse, at samarbejdet dermed slutter.

- Det er med vemod, vi siger farvel til HH. Han kan se tilbage på en flot karriere i EfB og har vist, hvor langt man kan nå med hårdt arbejde, dedikation og en professionel indstilling, siger Esbjerg-direktør Søren Poulsen.

- Han har gennem årene været en populær - ja, nærmest kultagtig - skikkelse blandt tilhængerne og vil både på og uden for banen efterlade sig et tomrum, lyder det fra direktøren.

Hans Henrik Andreasen var med, da Esbjerg i 1999 spillede sin allerførste superligakamp, og han var en markant figur, da klubben fem år senere vandt bronze.

Siden blev det til succesfulde ophold i Greuther Fürth og OB, inden den løbe- og hovedstødsstærke midtbanespiller i foråret 2013 vendte tilbage til Vestjylland.

Han er noteret for 387 superligakampe, hvilket kun bliver overgået af Brøndbys Per Nielsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip