Manglende notater slører Vilhelmsens rolle i Zornig-sag

Tidligere socialminister Annette Vilhelmsen (SF) har allerede udtalt, at advokatundersøgelsen i Zornig-sagen bør mane til eftertanke hos oppositionen, som indledte en ministerjagt på baggrund af sagen.

Men et blik på advokatundersøgelsen viser, at det i høj grad er mangel på notater i Socialministeriet, som gør, at Annette Vilhelmsens rolle ikke er mere udfoldet i den 75 sider lange rapport.

- Efter kommissoriet skal jeg som led i min vurdering af embedsmændenes forhold undersøge og beskrive, i hvilket omfang ministeren har været inddraget i sagen.

- Der foreligger kun et sparsomt skriftligt materiale, som viser noget om dette. Det fremgår ikke, hvorvidt - og i givet fald af hvem - ministeren er blevet mundtligt orienteret i sagsforløbet, lyder det blandt andet i advokatundersøgelsen.

Den uvildige advokatundersøgelse kritiserer således, at embedsmændene ikke har overholdt deres notatpligt ved flere centrale møder mellem Socialministeriet og Huset Zornig.

Det understreges også, at der ikke er nogen notater, som belyser, hvordan Annette Vilhelmsen var involveret i den kritiserede beslutning om at finde flere penge til puljen for at fremme udsattes valgdeltagelse ved kommunalvalget.

Beslutningen om at fordoble puljen fra en til to millioner kroner blev truffet, efter at Vilhelmsen ved en fejl havde lovet en million til Lisbeth Zornig Andersen for rullende kameraer.

- Der ses ikke af det skriftlige materiale, hvilken inddragelse der har været af ministeren, herunder hvilke beslutninger ministeren måtte have truffet efter hvilken rådgivning, lyder det fra advokat Pernille Backhausen, der står bag advokatundersøgelsen.

Et andet sted konkluderer hun:

- På trods af at jeg har modtaget alt skriftligt materiale, der foreligger fra ministeriet, er det på visse afgørende tidspunkter ikke muligt at se, hvilke overvejelser, der har ligget bag de beslutninger, som blev truffet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip