Mannings holdkammerat hylder Brady inden stormøde

AFC-finalen i årets NFL-sæson bliver et opgør mellem to af de største levende legender i amerikansk sport.

Denver Broncos' quarterback Peyton Manning tager imod New England Patriots' quarterback Tom Brady, i hvad der kan blive det sidste møde mellem de to aldrende stjerner.

Mens 39-årige Manning har skrantet spillemæssigt og først lige er kommet tilbage fra en længere skadepause, har 38-årige Brady vist storform hele året.

De fleste holdkammerater vælger som regel at bakke op om deres egen quarterback som den bedste uagtet dennes dagsform, men Denver-forsvarsspilleren Aqib Talib går mod strømmen.

- Ingen er over Tom (Brady). Ingen, siger Talib til NFL's hjemmeside.

I sammenligningen mellem Tom Brady og Peyton Manning i den nuværende sæson bakker statistikkerne entydigt op om Talibs udsagn. Men hvad Manning mener om udtalelsen vides ikke.

Historisk set kan ganske få hamle op med Denver-quarterbackens statistikker, selv ikke Tom Brady. Men New England-stjernen har til gengæld fire Super Bowl-ringe, hvor Manning kun har én.

AFC-finalen afgør, hvem af de to megastjerner som skal en tur til Super Bowl i jagten på endnu mere hæder og endnu en ring.

Mange spår, at Manning stopper karrieren efter denne sæson, og det kan dermed blive sidste møde mellem to af sportens største gennem tiden.

I 16 tidligere indbyrdes møder fører Tom Brady 11-5 i sejre over Peyton Manning, men en enkelt statistik peger på, at Denver og Manning vinder årets AFC-finale.

Ingen af de to quarterbacks har formået at slå den anden på udebane i en slutspilskamp, og som førsteseedet har Denver fordel af hjemmebane i opgøret.

/ritzau/

 

Dagens Gossip