Manu Sareen: Glad for håndtryk-erstatning til HF-elev

Ligestillingsminister Manu Sareen (R) er godt tilfreds med, at Ligebehandlingsnævnet fredag har afgjort, at en HF-elev skal have 2500 kroner i erstatning, fordi hendes censor i sommeren 2013 nægtede at give hende hånden.

- Der er ikke nogen, der skal føle sig forskelsbehandlet på baggrund af deres køn - uanset hvilken religion, man bruger som begrundelse, siger Manu Sareen til Ritzau.

Censoren sendte før den pågældende eksamen en mail til HF-elevens lærer, hvor han forklarede, at han af religiøse årsager ikke kunne give hånden til de kvindelige elever. Den mail sendte læreren videre til eleverne.

Sagen satte gang i en stor offentlig debat, og Manu Sareen opfordrede pigerne til at afprøve deres sag i Ligebehandlingsnævnet.

- Jeg har hele tiden været på pigernes side. De må ikke sidde med en følelse af, at de er mindre værd alene på grund af deres køn. Den følelse skal man tage meget alvorlig, siger Sareen.

Hos Dansk Folkeparti kalder udlændinge- og integrationsordfører, Martin Henriksen, afgørelsen for "en sejr for den sunde fornuft" - men kalder samtidig lovgivningen for utilstrækkelig.

- Det kan ikke være rigtigt, at det skal være op til en konkret vurdering hvorvidt en offentlig ansat skal give hånd til en kvinde. Det burde være slået fast i lovgivningen, at alle offentlige ansatte skal give hånd til borgerne, siger han til Ritzau.

Men den idé er Manu Sareen ikke fan af.

- Jeg synes ikke, det er en farbar vej at lovgive om håndtryk, siger han og tilføjer, at Ligebehandlingsnævnets afgørelse i sig selv vil gøre indtryk på folk.

- Jeg synes, at afgørelsen sender et utvetydigt signal, og den offentlige debat har været meget heftig. Så jeg er helt sikker på, at det her sender et stærkt signal, siger han.

De 2500 kroner i erstatning skal betales af HF-elevens egen skole, Herning HF og VUC, samt censors skole, Horsens Statsskole.

/ritzau/

 

Dagens Gossip