Marco Sørensen genoptager jagten på Formel 1

Racerkøreren Marco Sørensen indleder lørdag på Monza-banen jagten på at gøre Kevin Magnussen selskab i Formel 1.

Det sker, når den 23-årige Lotus-kører for tredje sæson i træk gasser op i startgridden i Renault 3.5 World Series, som har banet vejen til motorsportens kongeklasse for en lang række af nutidens Formel 1-stjerner.

Meldingen fra Lotus er, at holdet gerne vil bringe danskeren ind i Formel 1, men en kombination af timing og penge har hidtil stået i vejen.

- Hvis det skal lykkes for mig at komme i Formel 1, så skal det være fra 2015.

- Det kan godt ske, at Lotus kan finde på at rykke mig op som tredjekører til næste år, men det er ikke planen. Jeg går efter et fast sæde, siger Marco Sørensen.

Nordjyden skal ved siden af løbene i Renault 3.5 World Series være reserve for Formel 1-holdets testkører Charles Pic. Selv om Pic måske står foran danskeren i hierarkiet, så ser Sørensen lidt anderledes på det.

- Som tredjekører får man ikke kørt så meget. Jeg vil hellere have en løbsserie ved siden af og holde mig skarp, siger Marco Sørensen.

Forud for 2014-sæsonen har racerkøreren fået danske penge i ryggen fra Saxo Bank, der er blevet sponsor hos Lotus.

Sponsoratet er den indirekte årsag til, at Sørensen har fået endnu en sæson i Renault 3.5 World Series på Lotus-holdet Tech 1 Racing.

- Nu får han endnu en chance for at gøre opmærksom på sig selv i en serie, der har sendt mange kørere videre til Formel 1. Men det er ham, der skal gøre det væsentligste, og jeg tror, at han vil gribe den her chance, siger Saxo Banks direktør Lars Seier Christensen.

- Vi kan ikke få ham i Formel 1 alene, men sponsoratet hjælper selvfølgelig, siger direktøren.

Marco Sørensen fornemmer selv, at Lotus satser så meget på ham, at en pengestærk kører vil få svært ved at vippe ham af pinden.

- Lotus vil gerne rykke mig fremad, og det har de villet i nogle år, men det har ikke været muligt endnu, da det økonomiske ikke har været stablet op bag mig. Det er det ikke endnu, men det ser meget bedre ud.

- Hvis der skulle komme en kører med en masse penge, og jeg ikke har vanvittigt mange penge, så er jeg sikker på, at de tager mig, siger Marco Sørensen.

Danskeren skal i aktion to gange i denne weekend på Monza-banen i Italien. Første løb køres lørdag klokken 16, mens sæsonens andet løb bliver afviklet søndag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip