Marie Krarup: De syriske flygtninge er ikke mine næste

Marie Krarup fra Dansk Folkeparti har sat gang i en mindre storm på sociale medier.

I et interview bragt på Kristendom.dk fortæller hun om sin fortolkning af begrebet næstekærlighed, og det har fået debatten til at gløde.

Krarup gør det nemlig klart, at hun ikke nærer næstekærlighed over for de syriske flygtninge og børnene i Afrika.

- Det ville være vanvittigt at stille et krav om, at jeg skulle elske dem, for dem kender jeg ikke, siger hun til Kristendom.dk.

I stedet mener hun, at hendes næste er mennesker, som er fysisk tæt på hende:- For mig er næsten det menneske, som er mig nær. Jeg kan godt lide den engelske bibeloversættelse, som bruger ordet 'neighbour', altså nabo, om næsten. Det er det menneske, som jeg kan se og røre ved.

Marie Krarup mener, at mennesker, som hjælper Syriens flygtninge, er det modsatte af næstekærlige, fordi de 'tager arven fra deres børn og giver den til fremmede mennesker'. Hun tilføjer, at de smadrer landet ved at byde fremmede mennesker velkommen.

- Lige nu har nogle mennesker så travlt med at hjælpe flygtninge, at jeg tror, de glemmer at være til stede over for de mennesker, som virkelig er deres næste. Jeg synes, det er klamt at høre på, at det er særligt godt at hjælpe mennesker i sådan nogle situationer. Det er vigtigere for mig at elske næsten i den nære relation. Det viser jeg blandt andet ved at lave mad til mine børn og give min mand et kys på kinden, siger hun.

I kommentarsporet under artiklen tilkendegiver flere personer, at de er dybt uenige med Marie Krarup.

- Så næstekærlighed er, når jeg rager alle mine penge til mig, ikke deler med andre, ikke bekymrer mig om andres lidelse, og kun tænker på mig selv, og dem i min umiddelbare nærhed? Hvis jeg ikke kender dem, er deres lidelse ligegyldig? Det lyder som om forfatteren er meget bange for fremmede, i troen at de kommer og 'ødelægger Danmark'. Hvor er det en egoistisk, gammeldags, ubrugelig, frygtsom holdning, skriver Konrad P.

Andre påpeger, at folketingspolitikerens definition af næstekærlighed altså ikke stemmer overens med Biblens forklaring af begrebet.

Læs hele det kontroversielle interview HER.

Følg Dagens Politik for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip