Markant stemme siger farvel til danske handicappede

De handicappede i Danmark mister en markant stemme - i hvert fald som formand for Danske Handicaporganisationer.

Stig Langvad, der har siddet for bordenden i organisationen gennem 14 år, har meddelt, at han fratræder med øjeblikkelig virkning. Han tiltræder et nyt job i Fonden Realdania.

- Det er selvfølgelig med vemod, at jeg siger farvel til Danske Handicaporganisationer, som på mange måder har været min livsmission. Men hver ting til sin tid.

- Jeg trives med at gøre en forskel, og i den forbindelse har jeg fået en mulighed, som jeg ikke kan sige nej til, siger Stig Langvad i en pressemeddelelse.

Stig Langvad skal i sit nye arbejde forsøge "at påvirke samfundsudviklingen i en retning, hvor der er plads til og accept af alle mennesker uanset alder, køn, handicap, sygdom, religion og etnisk oprindelse", lyder det i meddelelsen.

57-årige Stig Langvad har siddet i kørestol siden 1973, hvor han kørte galt på sin knallert og brækkede en nakkehvirvel. I juni blev han personligt genvalgt til FN’s Handicapkomité, og denne post beholder han.

Ny formand bliver den nuværende næstformand Thorkild Olesen, som også er formand for Dansk Blindesamfund.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip