Marts sætter global varmerekord

Stigende temperaturer på kloden har resulteret i en ny varmerekord, viser en ny rapport fra USA's Nationale Ocean og Atmosfæriske Administration (NOAA).

Aldrig tidligere har der på verdensplan været målt så høje gennemsnitstemperaturer i marts, som det var tilfældet i sidste måned.

Tallene dækker over globale gennemsnit til lands og vands.

I marts var den gennemsnitlige globale temperatur 0,85 grader celsius over gennemsnittet for det 20. århundrede, viser rapporten fra NOAA.

- Det var det højeste målt for marts i perioden 1880-2015 og overgår den hidtidige rekord fra 2010 med 0,05 grader celsius, skriver NOAA i rapporten.

Perioden fra januar til marts sætter ligeledes rekord som den varmeste, der er målt, siden målingerne begyndte i 1880.

Årets første tre måneder var samlet set 0,82 grader celsius varmere på globalt plan end gennemsnittet for det 20. århundrede.

I januar meddelte NOAA og det amerikanske rumagentur Nasa, at 2014 var det varmeste år, der nogensinde er målt på Jorden.

Videnskabsfolk har advaret om, at det vil få alvorlige konsekvenser i dette århundrede, hvis temperaturen som ventet fortsætter med at stige.

Tæt befolkede områder vil blive oversvømmet, når havet stiger, og ekstreme vejrfænomener vil blive mere almindelige og true afgrøder.

I december holdes et nyt klimatopmøde i Paris (COP21), hvor verdens lande vil gøre et nyt forsøg på at indgå aftaler, der kan bremse den globale opvarmning.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip