Mary på hjemmebane: Tiljublet på åben gade i Sydney

Den var en glad og storsmilende kronprinsesse Mary på hjemmebane i Australien, som fredag klippede den lyserøde snor over til en ny dansk smykkebutik i Sydneys centrale skyskraber- og finansdistrikt.

Mange australiere stod længe og ventede på gaden for at få et glimt af deres royale landsfælle, som sammen med kronprins Frederik er på officielt besøg i den australske storby som protektorer for Operahusets 40-års jubilæum.

- Det er rigtigt spændende, at Mary er her i Sydney, fortæller filialchef Michael Brincat fra Commonwealth Bank, som havde forladt sit pengeinstitut for at betragte begivenhederne fra et gadehjørne.

- Mary er ikke kun prinsesse i Danmark, men også i Australien, og hun repræsenterer begge lande rigtigt godt, tilføjer han til Ritzau.

Marys storesøster, Jane Stephens, var også til stede ved åbningen af smykkebutikken, der er nyeste skud på stammen fra den kongelige leverandør Ole Lynggard.

På spørgsmålet om, hvordan det er at have en søster, som er blevet superstjerne i Australien, lyder svaret:

- Det er lidt overvældende. Fordi vi bor i Australien, er vi ikke berørt af det så meget, som vi havde været, hvis vi var danske, siger hun.

- Det er ret utroligt, hvor mange mennesker, der er mødt op bare for sige hej, tilføjer Jane Stephens.

En tilskuer ved navn Marina er begejstret for den dansk-australske kronprinsesse, som efterhånden taler "engelsk med en lille dansk accent", lyder det.

- Jeg kan bedre lide de danske kongelige end dem, som vi er endt med. Mary er langt mere stilfuld end de kedelige royale fra England, siger hun.

- Australien burde være en republik. Men de danske kongelige er mere demokratiske fra mit synspunkt, tilføjer Marina.

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary er i Sydney for at fejre det dansk-tegnede Sydney Opera House, som blev bygget for 40 år siden. De har derudover et tæt pakket program under deres dage i Australien.

/ritzau/

 

Dagens Gossip