Maskerede mænd likviderer prorussisk journalist i Kijev

Den kendte ukrainske journalist Oles Busina er blevet likvideret af to maskerede mænd i Ukraines hovedstad, Kijev, skriver Reuters.

- I dag klokken 13.20 har to uidentificerede mænd med masker skudt journalisten Oles Busina, skriver indenrigsministeriet i en udtalelse.

En gruppe efterforskere arbejder nu på stedet, lyder det videre.

Oles Busina blev 45 år og er ifølge nyhedsbureauet AFP en kendt tilhænger af Ukraines styrtede præsident Viktor Janukovitj.

Drabet skete på gaden nær Kijevs bymidte, oplyser en medarbejder i indenrigsministeriet ifølge AFP.

Journalisten er den seneste tilhænger af landets tidligere prorussiske præsident til at dø under mistænkelige omstændigheder.

Aftenen inden blev Oleg Kalasjnikov, som er tidligere parlamentariker for Janukovitjs parti, fundet dræbt i sit hjem i Kijev.

Ukraines præsident, Petro Porosjenko, kræver en "hurtig og gennemsigtig" undersøgelse af drabene på journalisten og den tidligere politiker.

- Drabenes karakter og politiske aspekt er tydelige. Det er en overlagt handling, der spiller i hænderne på vores fjender, siger han ifølge Reuters i en udtalelse.

Drabene kommer efter en række mystiske selvmord blandt Janukovitjs allierede, hvoraf nogle var anklaget for at stå bag voldelige angreb på proeuropæiske demonstranter sidste år.

Tidligere har regeringen i Kijev afvist, at der skulle være en sammenhæng mellem de mange selvmord, skriver AFP.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip