Maskeret mand dræber lærer og sårer elever på svensk skole

En person er dræbt og flere er såret under en episode torsdag formiddag på en folkeskole i den svenske by Trolhätttan nær Göteborg, hvor en mand trængte ind med et sværd.

Den formodede gerningsmand, der var maskeret, er selv skudt og hårdt såret, oplyser det lokale hospital til nyhedsbureauet TT.

Ifølge avisen Expressen er den dræbte en lærer på skolen.

Kort forinden forlød det fejlagtigt, at gerningsmanden skulle være død. Men hospitalet oplyser til avisen Dagens Nyheter, at han er hårdt såret. En talsmand for politiet oplyser til journalister på stedet, at der er tale om en mand i 20'erne.

Den lokale ambulancetjeneste bekræftede kort forinden, at fire personer er såret og bragt til hospitalet. Det drejer sig om elever på skolen.

- Da vi så ham, troede vi først, at det var sjov. Han havde maske og sorte klæder og et langt sværd. Der var nogen elever, som ville tale med ham og mærke på sværdet, fortæller en elev til svensk tv.

Eleven flygtede ind i et klasseværelse, da han så, hvad der var ved at ske.

Politiet siger, at der hersker stor forvirring på skolen, der har 400 elever fra børnehaveklasse til niende klasse, mange med arabisk, somalisk og albansk baggrund.

Nyhedsbureauet TT's fotograf, der hurtigt var på stedet, beskriver situationen som kaotisk.

Hundredvis af mennesker befinder sig ved skolens udgang. Mange græder og forsøger at springe ind bag politiets afspærringer.

Der er et stort antal ambulancer og politibiler på stedet.

Kort efter at betjente var trængt ind på skolen, kom der oplysninger om, at der blev skudt.

Fahimeh Nordborg, der er næstformand for Trollhättans uddannelsesnævn, siger til avisen Expressen, at der tidligere har været problemer på skolen.

- Det er meget, meget, meget alvorligt. Frem for alt er det meget sørgeligt, siger hun.

Statsminister Stefan Löfven meddeler, at han senere torsdag besøger skolen i Trollhättan.

/ritzau/

 

Dagens Gossip