Masse-eksklusion laver rav internt i LA

En hård debat er opstået på blandt andet Facebook, efter at Liberal Alliances hovedbestyrelse har besluttet at ekskludere seks medlemmer af partiet.

Mindst 33 medlemmer har taget konsekvensen af udsmidningerne, og har valgt at melde sig ud af partiet, erfarer Ritzau.

Til gengæld er 15 nye medlemmer kommet til siden lørdag, hvor eksklusionen blev besluttet på et hovedbestyrelsesmøde.

En af dem, der har meldt sig ud, er Grosen Friis, som har kritiseret udsmidningen på sin Facebookprofil.

- Liberal Alliance er i mine øjne blevet et parti, hvor der ikke arbejdes for demokrati fra græsrødder, lokalforeninger og op, men hvor der fastholdes benhård topstyring.

- Hvis der ikke er plads til dygtige, arbejdsomme og liberale folk som Torben Mark Pedersen, Kent Hedemann Kristensen og Svend Pedersen i Liberal Alliance, så træder partiet ikke blot på disse folk, men også på ligesindede personer som jeg, og jeg er skuffet og ærgerlig langt ind i mine knogler, skriver Grosen Friis.

Landsformand Leif Mikkelsen siger, at beslutningen skyldes partiskadelig virksomhed.

- Det er, hvis man gør noget, som modarbejder partiet eller generer andre kandidater, siger landsformand Leif Mikkelsen.

Folketingsmedlem Ole Birk Olesen har på sin Facebookside blandt andet skrevet, at enhver organisation, enhver forening, enhver virksomhed, hvor der foregår interessante ting, tiltrækker også mennesker, som ikke kan holde den rette balance mellem at pleje egne interesser og at holde sig de fælles interesser for øje også.

Nogle af de 268 kommentarer til opslaget, der var kommet mandag eftermiddag, bakker op om hovedbestyrelsens beslutning, og nogen det modsatte.

- At man i et "åbent og liberalt" parti ekskluderer medlemmer uden at forklare årsagen er for mig at sidestille med den venstrefløj, som vi selv ynder at kritisere, skriver Morten Schmidt-Pedersen.

De ekskluderede har selv fået en mail og skulle ifølge Leif Mikkelsen også være blevet ringet op og have fået en forklaring.

Ud af de seks medlemmer har tre af dem selv meldt ud, at de er blandt dem.

Det drejer sig om Kent Hedemann Kristensen, tidligere kredsformand Torben Mark Pedersen og Svend Pedersen. Ifølge BT er Frederik Berling også ekskluderet.

Kent Hedemann Kristensen siger om eksklusionen:

- LA er ved at blive mere et designerparti, hvor det er én stemme man markedsfører, og det er selvfølgelig nemmere at gøre det, hvis man ikke har en bred flok, siger han.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip