Massefyring hos Post Danmark: 400 fyres i dag

Post Nord, som Post Danmark er en del af, skal spare en halv milliard svenske kroner. Og i Danmark betyder det, at 400 mister jobbet mandag.

Fyringerne blev meldt ud allerede i slutningen af oktober i forbindelse med et regnskab, hvor tallet lød på mellem 700 og 800 ansatte - hovedsageligt i Danmark - ud af de 39.000 ansatte i hele koncernen. I Danmark er der 12.700 ansatte.

En af årsagerne er, at der bliver sendt færre breve end tidligere. På et enkelt år er hvert tiende brev blevet skåret væk i posten i Danmark, hvis man trækker breve fra, der er blevet sendt ud med det blå sygesikringskort - og det betyder færre indtægter.

Det er især inden for administration og andre supportfunktioner, der skal fyres. Og fyringsrunden er forbi ved fyraften, oplyser Post Danmark til Ritzau.

Ifølge dr.dk skal de ansatte i administrationen og i en række specialfunktioner møde til normal tid, og derefter skal de en efter en ind til samtale hos chefen og have at vide, om de er er fyret eller ej.

- Det rammer hårdt, og medarbejderne er selvfølgelig meget urolige for, hvem der skal være der, og hvem der ikke skal være der efter i dag, siger Isa Rogild, der er formand for HK Post og Administration til dr.dk.

- Det er ganske ubehageligt, men vi har måttet erkende, at der ikke sendes så mange breve mere, og så skal der bruges færre medarbejdere. Vi kan ikke se nogen mulighed for at undgå det, siger hun.

På Sydjyllands Postcenter kommer fyringsrunden ikke bag på medarbejderne. Det er mere overraskende, at det ikke er postbudene, der mister arbejdet i denne omgang.

- På postcentre landet over er vi jo blevet vant til det over de sidste 10 år. Når vi kommer hen omkring jul, så er der traditionelt fyringsrunder. Det plejer bare at ramme produktionsmedarbejderne, siger fællestillidsmand i Sydjyllands Postcenter, Christian Bro.

Post Nord blev dannet ved sammenlægningen af Post Danmark A/S og Posten AB i 2009. Selskabet er et svensk aktieselskab med koncernkontor i Solna. Den danske stat ejer 40 procent af Post Nord, mens den svenske stat ejer resten.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip