Massegrav med bådflygtninge afdækket i Thailand

Myndighederne i Thailand har afdækket en massegrav i en forladt lejr i junglen, hvor det menes, at migranter og flygtninge fra Myanmar og Bangladesh er blevet begravet af menneskesmuglere.

- Fire lig er blevet gravet ud indtil nu. Der er mindst 30 grave i alt i en velorganiseret lejr, som menneskesmuglere har brugt, siger en ledende politimand, Anuchon Chamat.

Lejren ligger i Songkhla-provinsen nær Malaysias grænse.

Illegale migranter, hvoraf mange er rohingya-muslimer fra det vestlige Myanmar og fra Bangladesh, begiver sig ofte ud på farefulde rejser over havet på flugt religiøs og etnisk undertrykkelse eller for at søge job i Malaysia og Thailand.

Menneskesmuglere har opbygget et stort antal kyniske og brutale netværk i regionen.

Anuchon siger, at to lig ikke var gravet ned, men var efterladt til at ligge og rådne op i junglen. En overlevende fra den forladte smuglerlejr er blevet indlagt på et hospital i Pedang Besar.

Omkring 200 soldater, politifolk og redningsarbejdere var fredag ved at undersøge lejren, siger en redningsarbejder, Sathit Kamsuwan.

Mange af de tusindvis af illegale indvandrere, der kommer til Thailand hvert år med hjælp fra menneskesmuglere, føres til lejre i junglen, hvor smuglerne forlanger løsepenge for at føre dem videre til Malaysias grænse.

Chris Lewa fra Arakan Projektet, der overvåger smugleriet, siger, at en 15-årig for to uger siden fortalte myndighederne i Malaysia, at han var blevet tilbageholdt i en båd i seks uger af smuglere, mens han ventede på løsepenge fra sin familie.

- I den tid så han over 30 mennesker dø. De blev kastet over bord, siger hun.

/ritzau/Reuters

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip