Masser af økologi i kommunale køkkener i Aarhus

Mindst 60 procent af maden i Aarhus Kommunes køkkener, madtilbud og kantiner skal være økologisk i 2020. Sådan lyder en ny målsætning fra borgmester Jacob Bundsgaard.

- Mere økologi giver os et bedre miljø, bedre ernæring og en højere kvalitet af måltiderne i de offentlige køkkener i Aarhus Kommune, siger han.

Sådan lyder argumenterne fra borgmesteren til den indstilling om mere økologi i kommunale måltider, han i dag har præsenteret for Magistraten og som nu sendes videre til byrådet.

I indstillingen er fastlagt en politisk målsætning om minimum 60 procent økologi i kommunale måltider i 2020 i Aarhus Kommune, hvis kommunen får andel i midler fra NaturErhvervsstyrelsens økologifremmeordning

Baggrunden er, at Fødevareministeriet ønsker at fordoble det økologiske areal i 2020. Det skal blandt andet realiseres gennem en vision om 60 procent økologi i de offentlige køkkener inden 2020. I marts 2012 rettede Fødevareministeren henvendelse til Aarhus for at opfordre kommunen til at sætte et politisk mål for økologi i kommunens køkkener, madtilbud og kantiner. Til dette formål er der i NaturErhvervsstyrelsen oprettet en samlet pulje på i alt 56 millioner kroner, som landets kommuner kan ansøge om.

Selve omlægningen skal gennemføres inden for de eksisterende kostbudgetter. Det er dog en forudsætning, at der investeres i selve omlægningsprocessen og i udvikling i form af f.eks. efteruddannelse af personalet og vejledning til det enkelte køkken.

Omlægningen af køkkener, indkøb og menuer ventes at ændre på  indkøbsvaner, køkkenproduktion, menuplanlægning samt på sammensætningen af maden på tallerkenerne. For at finde økonomisk råderum til merudgifterne ved økologiske varer, vil de sæsonbestemte grøntsager en større plads, kødet vil fylde mindre og madspild skal reduceres.

Aarhus Kommune vil sikre en lokal forankring af projektet gennem samarbejde med lokale samarbejdspartnere som eksempelvis Arla og Agro Food Park.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip