Masseslagsmål i retssal mellem Brothas-medlemmer

22/10/2013 11:26

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Retssagen i Retten i Glostrup mod 13 mænd med tilknytning til banden Brothas blev tirsdag morgen indledt med uroligheder både i retten og uden for retsbygningen. I selve retssalen afstedkom et masseslagsmål en afbrydelse af mødet.

Uden for bygningen anholdt Københavns Vestegns Politi 12 banderelaterede mænd, der er blevet sigtet for gadeuorden. Brothas-sympatisørerne var tidligere blevet bortvist, men de vendte maskeret tilbage til retten, oplyser politiet.

Inde i retsbygningen måtte politimænd nedlægge og bære halvdelen af de tiltalte bandemedlemmer ud af retssalen.

En af de tiltalte udbrød "hold nu kæft", hvorefter han sprang på en af de andre tiltalte. Det indledte et større slagsmål mellem flere af bandemedlemmerne.

Stolene i retssalen er smadret, der er blod på gulvet, og advokaternes papirer er plaskvåde fra væltede vandkander på bordet.

Med 13 tiltalte, en forsvarer til næsten hver af dem og mindst lige så mange kampberedte politibetjente var det i en fyldt retssal, at slagsmålet udspillede sig i.

Og der blev god brug for de over 25 fremmødte politibetjente, da der blandt andet skulle fire betjente til at lægge en af de tiltalte ned på gulvet.

De 13 mænd er tiltalt for besiddelse af tre haglgeværer, der var gravet ned på Gladsaxe Kirkegård tilbage i april. Våbnene skulle angiveligt videregives til banden Værebros Hårde Kerne, VHK.

Ifølge anklageskriftet nåede politiet at stoppe dem, inden våbenoverdragelsen fandt sted.

Alderen på bandemedlemmerne strækker sig fra 19 til 32 år, og de nægter sig alle sammen skyldige i våbenbesiddelse.

Da retsmødet kom i gang efter urolighederne, kaldte dommeren det en "helt uacceptabel start" på retssagen.

Hos Københavns Vestegns Politi siger viceinspektør Carsten Jansson, at politiet vil holde øje med bandemedlemmerne under retssagen.

- Politiet vil fortsat være massivt til stede ved og i retten også de følgende retsdage, siger Carsten Jansson.

Retssagen kører over fem dage.

/ritzau/