Mastodonter flekser muskler i mesterligaen

Skrevet af admin

23/02/2016

Dagens topnyheder

FC Barcelona er ifølge bookmakerne favorit til at genvinde Champions League, skarpt forfulgt af Bayern München.

Tirsdag aften skal begge mastodonter i aktion i den første af to ottendedelsfinaler, og dermed kan fodboldholdene levere et fingerpeg om styrkeforholdet.

Bayern München kommer på papiret på den sværeste opgave, når holdet tørner sammen med sidste års finalist Juventus i Torino.

Barcelona kommer også på en vanskelig mission i London, hvor Arsenal venter i det første af to knockoutopgør.

Både Juventus og Bayern München er ubesejrede siden starten af december og har vundet ni kampe og spillet en enkelt uafgjort siden da.

- Vi ved, Bayern er et af de tre bedste hold i verden, men vi spiller på hjemmebane, og Juventus Stadium vil give os et boost.

- Hvert eneste hold har svagheder, og det er op til os at finde dem, siger Juventus-stopperen Andrea Barzagli til Reuters.

Barzagli var med til at tabe 0-2 både ude og hjemme til Bayern München i kvartfinalen i Champions League for tre år siden.

Og siden har sydtyskerne oprustet med blandt andre midtbanekrigeren Arturo Vidal i Juventus, mens angriberen Mario Mandzukic er sendt den modsatte vej.

Den tidligere Bayern München-angriber Miroslav Klose, som i dag spiller for Lazio og har mødt Juventus adskillige gange i Serie A, fremhæver Torino-mandskabets defensive styrke.

- Jeg ved fra egen erfaring, at det er meget, meget svært at score mod Juventus. Det er et meget kompakt og velorganiseret forsvar, selv når holdet taber bolden.

- Juventus har også stor kvalitet på midten og oppe foran. Man ønsker ikke at komme bagud mod dem, det gør det bare endnu sværere, siger Klose.

- Men Bayern vil med sit aggressive pres nok gøre det svært for Juventus at spille på egen banehalvdel, lyder det også fra Klose.

Svært bliver det også for Arsenal, som tager imod Barcelona, der ikke har tabt i de seneste 32 kampe. Seneste nederlag var mod Sevilla i den spanske liga i oktober.

Barcelona kan blive det første hold, som genvinder Champions League-titlen, siden Arrigo Sacchis dominerende AC Milan-mandskab gjorde det i 1989 og 1990, da turneringen hed mesterholdenes turnering.

Arsenal-manager Arsène Wenger sparede de bærende kræfter, heriblandt den tidligere Barcelona-angriber Alexis Sánchez, da London-klubben skuffende spillede 0-0 hjemme mod Hull i lørdagens FA Cup-kamp.

- Tirsdag aften har vi brug for et fantastisk kollektiv, fordi vi er nødt til at forsvare os godt og få det maksimale ud af vores boldbesiddelse, siger Wenger til klubbens hjemmeside.

Kampene går i gang onsdag klokken 20.45.

/ritzau/