Matchfixing: Eks-Hvidovre-træner studsede over episode

Da Hvidovres træner fra 2010, Kenneth Brylle, i første omgang blev afhørt af politiet på grund af mistanken om matchfixing i to af klubbens kampe i 2010, blev han overrasket.

Men ved nærmere eftertanke kom han i tanke om en speciel oplevelse, han havde i forbindelse med kampen mod Vejle, som Hvidovre tabte 0-5.

- Jeg kan huske en episode under kampen og efter kampen omkring en person, som jeg studsede over. Når jeg hører, hvad der kan være sket, så kan jeg godt forstå, at den person på holdet reagerede, sådan som han gjorde, siger Kenneth Brylle til Berlingske.

Han ønsker ikke at uddybe episoden, inden sagen har været for retten. Men tager kraftig afstand til den.

- Det er et kæmpe svigt. Både over for klubben, fans og medspillere, hvis karrieremuligheder kan være blevet forringet. Det var også skidt for min karriere, men allermest er det skidt for den sport, som vi alle har lagt så meget hjerte i, siger Kenneth Brylle.

For bestyrelsesformanden i Hvidovre, Martin Krogh-Jensen, er rygterne om matchfixing ikke nye. Men klubben reagerede ikke på dem, da de kom frem lang tid efter kampen.

- Hvis jeg kunne skrue tiden tilbage med den viden, jeg har i dag, så ville vi have grebet det her anderledes an. Så ville vi have undersøgt rygtet mere.

- Vi mener, at Hvidovre Fodbold er ofre i denne sag, og derfor vil vi selvfølgelig gøre alt, hvad vi kan, for at komme til bunds i den, siger Martin Krogh-Jensen.

Seks personer er sigtet i sagen. Én af de sigtede har ifølge Berlingske tilstået, fire nægter sig skyldig, og én har ifølge den sigtedes forsvarer ingen kommentar.

/ritzau/