Matchfixingsag kan blive langt større efter landsretsdom

Anklagemyndigheden vil tage stilling til, hvad der skal ske med de fem øvrige sigtede i danmarkshistoriens første retssag om matchfixing.

Det fortæller senioranklager Steen Hansen Saabye, efter at en 29-årig mand tirsdag er blevet dømt for at have arrangeret aftalt spil i to 1. divisionskampe.

- Nu er der afsagt dom. Det resultat bliver selvfølgelig meddelt til Københavns Politi, som bestemmer, hvad der skal ske herfra, siger senioranklageren, som erklærer sig tilfreds med dommen.

Sagen drejer sig om et par fodboldkampe i 1. division i 2010, hvor fire spillere fra Hvidovre angiveligt lod deres hold tabe med vilje.

Det var den 29-årige selv, som bragte politiet på sporet af sagen. To år efter kampene tilstod han over for politiet. Han fortalte i detaljer, hvordan han sammen med en ven og de fire spiller havde aftalt, at klubben skulle tabe.

Tilsammen indkasserede de 900.000 kroner.

Men siden trak han tilståelsen tilbage. Han havde en gæld og blev afpresset. Men politiet ville ikke beskytte ham, påstod han, medmindre de fik noget til gengæld. Derfor fabrikerede han en historie om matchfixing.

Den forklaring troede hverken byretten eller landsretten dog på. Forsvarer Henrik Juel Halberg havde argumenteret for frifindelse, og han er skuffet over dommen.

- Vi havde en forventning om, at landsretten ville vurdere beviserne anderledes end byretten og ikke lægge så meget vægt på hans egen forklaring som vidne, siger Henrik Juel Halberg.

Han har i retten blandt andet påpeget, at den 29-årige rent faktisk fik udleveret en overfaldsalarm, efter at han havde fortalt politiet om matchfixingen. Det, mente forsvareren, var et tegn på, at påstanden om pres fra politiet var sand.

Selv om manden blev dømt i hovedanklagerne, er han dog blevet frifundet i anklagen om at have varskoet en filippinsk organisation om matchfixingen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip