Matchvinder Cornelius om sejr: Det var ikke godt nok

31/03/2015

Det danske U21-landshold i fodbold vandt tirsdag aften 1-0 over USA i en testkamp, men trods sejren er der ikke udelt glæde hos den danske matchvinder Andreas Cornelius.

- Vi skal nogle niveauer op inden EM, siger FC København-angriberen til DR.

Han blev sendt på banen fra begyndelsen af anden halvleg på Lyngby Stadion.

Cirka fem minutter senere scorede han det eneste mål i kampen, der var den sidste, inden U21-landstræner Jess Thorup udtager truppen til EM i Tjekkiet i juni.

- Vi har en kamp mod Sverige inden EM. Det må vi gøre bedre, for det var ikke godt nok i dag, selvom vi vandt, siger Andreas Cornelius.

- Vi brændte lidt for meget og gav dem lidt for mange chancer, siger han.

Han afløste Randers FC-angriberen Nicolai Brock-Madsen, men Cornelius behøvede altså ikke mange minutter for at bevise, hvem der skal være dansk førsteangriber ved EM.

Inden scoringen havde det danske angrebsspil været præget af for mange nipserier, når spilovertaget skulle konverteres til scoringer.

Det blev ændret, da FCK-angriberen kom på banen. Andreas Cornelius modtog bolden fra Yussuf Poulsen med ryggen til målet, hvorefter han vendte rundt og scorede.

- Jeg fik bolden spillet i fødderne, og jeg kunne vende på en mand, der gik på kroppen af mig. Han røg væk, og jeg sparkede den ind, siger angriberen om det klassiske centerforwardmål.

Jess Thorup udtager EM-truppen om cirka to måneder.

Den 11. juni spiller Danmark den sidste testkamp mod Sverige, og den 17. juni venter EM-værten, Tjekkiet, i den første gruppekamp i Prag.

Danmark er desuden i gruppe med Tyskland og Serbien, og de to bedste hold går videre til semifinalerne.