Matchvinder Eriksen takker for aflevering og holdmoral

Christian Eriksen smilede og havde glimt i øjnene, da han gjorde status efter Tottenhams 2-1-sejr ude over Manchester City i Premier League.

Den danske landsholdsspiller fejrede sin 24 års fødselsdag med at blive matchvinder syv minutter før tid.

Eriksen tog et langt løb op af banen, og han nåede undervejs at tvivle på, om bolden nogensinde ville nå frem til ham, før han alene med City-målmand Joe Hart scorede sikkert.

- Jeg løber ned gennem fire forsvarsspillere, og egentlig tror jeg, at det er en umulig opgave, men heldigvis har vi folk på holdet, der kan aflevere.

- Heldigvis var den første berøring rigtig god, så jeg kunne afslutte, siger Christian Eriksen beskedent efter kampen til TV3 Sport om episoden, hvor Erik Lamela fandt danskeren med en smuk aflevering ind mellem benene på en Manchester City-forsvarer.

Danskeren tæmmede bolden med den ene fod og afsluttede på andenberøringen til en flot scoring.

På det tidspunkt var Tottenham presset af et aggressivt hjemmehold, der havde udlignet til 1-1.

- I anden halvleg kommer de med mere intensitet, der gør, at vi kommer mere på hælene, og jeg løber nok lidt for meget baglæns. Men vi ved, at vi kan komme igen, når de andre scorer. Det gjorde vi utroligt mange gange i sidste sæson, og heldigvis har vi ikke helt glemt hvordan, siger matchvinderen til TV3 Sport.

Bagefter skulle han hjem og nyde det sidste af sin fødselsdag.

- Det føles utroligt godt. Selvfølgelig vågner man med en god følelse i maven, når man har fødselsdag, men det gør det jo kun endnu bedre, når man kan slutte af med et mål af den betydning, siger Christian Eriksen til TV3 Sport.

Tottenham har ikke vundet det engelske mesterskab siden 1961, og nu er det igen inden for rækkevidde.

Mesterskabet vil Christian Eriksen dog ikke lade sig rive med i drømmene omkring. Endnu.

/ritzau/

 

Dagens Gossip