Matchvinder Schwartz: Jeg er i Esbjerg for at score mål

Esbjerg hentede søndag tre vigtige point til bundstriden i Alka Superligaen, da det hjemme blev til en 1-0-sejr over Randers.

Ronnie Schwartz, der er hentet ind som afløser for Nicki Bille, gjorde kort efter pausen det onde ved sine tidligere holdkammerater, da han scorede kampens eneste mål.

- Det var rart at score, for det er det, jeg er her for. Derfor er det også dejligt at få åbnet målkontoen hurtigt, så folk ikke kommer og spørger mig, om jeg stadig kan finde ud af det.

- Vi gjorde mange ting rigtigt i dag, og selv om det måske ikke var sprudlende det hele, så kæmpede vi godt for hinanden, siger Schwartz.

Vestjydernes unge målmand Jeppe Højbjerg, der i vinterpausen har slået slovakiske Martin Dubravka af, bidrog sammen med sit forsvar til en solid defensiv kamp.

- Vi havde fin kontrol over kampen, og det hjalp meget, at vi scorede så hurtigt efter pausen, så vi kunne tillade os at rykke lidt længere tilbage på banen. Ud over dødbolde og omstillinger kom Randers ikke med alverden.

- Jeg havde ikke følelsen af, at de ville score, og jeg var meget tryg ved de forsvarsspillere, jeg havde foran mig. Vi stod rigtig godt imod på de hjørnespark, Randers havde, og det var en stor hjælp for mig, siger U21-landsholdsmålmanden.

Cheftræner Jonas Dal glædede sig over, at det hårde arbejde fra træningsbanen vinteren over nu begynder at bære frugt.

- Jeg vil gerne blære mig på spillernes vegne, for det er helt vildt, hvad de har taget ind i de seneste to måneder. Jeg var rigtig stolt over det, jeg så i dag, for relationerne spillerne imellem var gode, siger Jonas Dal.

Esbjerg øger med sejren afstanden ned til Hobro under nedrykningsstregen til otte point. Vestjyderne får i næste runde besøg af AGF.

/ritzau/

 

Dagens Gossip