Matrix-skabere bag ny vanvittig Netflix-serie

05/06/2015 13:59

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Wachowski-brødrene har et ry. Et ry, der er så godt, at skuespillere og filmfolk over hele verden siger ja til deres projekter, uden egentlig at vide, hvad de går ind til.

Det har deres kæmpesucces med Matrix-filmene, der satte nye standarder for, hvad man kunne på det store lærred, i høj grad medvirket til, og det var da også en af grundene til, at skuespillerne Daryl Hannah og Max Riemelt straks sagde ja til at være med i Netflix-serien "Sense8".

- At det var Wachowski-brødrene, der står bag, var hovedårsagen for mig. Jeg vidste ikke særligt meget om min karakter eller historien i det hele taget, så det handlede for mig om at arbejde sammen med dem, fortæller skuespilleren Max Riemelt.

Han bliver bakket op af Daryl Hannah:

- Da jeg sagde ja til at være med, var de stadig i gang med manuskriptet og alt var så hemmeligt, så jeg vidste ikke så meget andet, end at det var dem, der stod bag, men det var nok for mig, siger skuespillerinden til Ritzau Fokus.

I serien bliver otte mennesker fra forskellige lande og kulturer verden over forbundet mentalt og kan pludselig læse hinandens tanker og bruge hinandens egenskaber. Men nogen er på jagt efter dem og det går hurtigt op for dem, at de er i fare. Der er både drama, kampsport, action, romantik og uhygge i historien, der selv for skuespillerne har været en kompleks affære.

- Jeg læste manuskriptet, og vi havde nogle læseprøver, og jeg kan huske, at jeg tænkte "hvor skal vi hen med det her?", fortæller Max Riemelt.

- Der blev ikke afsløret noget, og historien var svær at forstå helt, men jeg fandt ud af, at det var fordi, de gerne ville holde nogle ting åbne. Det var for at gøre os nysgerrige overfor vores karakterer, siger han.

Daryl Hannah, der i serien spiller Angel, der forbinder de otte "Sensates" med hinanden, havde også svært ved ikke at vide, hvor historien bar hen.

- Noget af historien blev skrevet, mens vi stadig filmede, og jeg kan huske, at vi sad i vores trailer alle skuespillerne og diskuterede og prøvede at finde ud af, hvad der mon skulle ske.

- Vi fik ikke så meget information om, hvad vores replikker eller små ting, vi skulle gøre, egentlig betød, eller hvordan reglerne var for den verden, vi skulle spille en del af, så vi var nærmest som en flok detektiver på opdagelse, fortæller hun.

At serien kræver noget - ikke bare af skuespillerne, men også af publikum - er Wachowski-brødrene stolte af, fortæller Max Riemelt.

- De sagde til mig, at de ikke er ude på at lefle for publikum, det handler om at lave kunst på den måde, som de selv gerne vil have det og på den måde, som de står for. Deres holdning har været, at man kan ikke gøre alle tilfredse, men man kan give dem noget specielt, siger han.

"Sense8" har premiere den 5. juni på Netflix. Serien har Wachowski-brødrene skabt sammen med J. Michael Straczynski, der blandt andet står manuskriptet til "World War Z".

/ritzau/FOKUS