Mayweather kan knockoute alle indtjeningsrekorder

Skrevet af admin

03/04/2015

Mest læste i dag

Den mangedobbelte amerikanske verdensmester i boksning Floyd Mayweather har kurs mod at smadre alle tiders indtjeningsrekord for en sportsudøver.

Det er især kampen mod Manny Pacquiao 2. maj i Las Vegas, der vil forgylde Mayweather.

Magasinet Forbes skønner, at det 38-årige boksefænomen vil tjene mindst 150 millioner dollar (1,04 milliarder kroner) på at gå i ringen mod den to år yngre filippiner, der må nøjes med 100 millioner dollar.

Dertil skal lægges eventuelle yderligere bundter af dollar, hvis antallet af seere på betalings-tv overstiger tre millioner.

Golfspilleren Tiger Woods har ifølge Forbes rekorden for den højeste årlige indtjening i sportsverdenen. Den stammer fra 2008, da Woods tjente et beløb, der i dag ville svare til omkring 125 millioner dollar.

Woods indtager også andenpladsen på listen med anslået 120 millioner dollar i 2009.

Derefter følger basketball-legenden Michael Jordan, der i både 1997 og 1998 skønnes at have haft en indtjening på 115 millioner dollar, når der justeres for inflation i de mellemliggende år.

Den højst placerede bokser er den tidligere verdensmester i sværvægt Mike Tyson med 112 millioner dollar i 1996.

Listen er udarbejdet på basis af 25 års opgørelser af sportsfolks indtjening, oplyser Forbes.

Manny Pacquiaos promoter, Bob Arum, forventer, at kampen i Las Vegas kan generere indtægter for over 400 millioner dollar. Det svarer rundt regnet til prisen for operahuset i København.

Beløbet inkluderer 74 millioner dollar fra de godt 15.000 billetter i MGM Grand Garden Arena, hvor kampen finder sted.

Den store ubekendte i regnestykket er indtægterne fra betalings-tv.

Det højeste antal køb er 2,4 millioner til Manny Pacquiao mod Oscar De La Hoya, mens den højeste indtjening stammer fra kampen mellem Floyd Mayweather og Saul Alvarez, der indbragte 154 millioner dollar fra betalings-tv.

Prisen for at se kampen direkte bliver ifølge avisen Wall Street Journal rekordhøj med 99 dollar.

Opgøret mellem Floyd Mayweather og Manny Pacquiao har været undervejs i fem år. De to anses for at være deres generations bedste boksere på tværs af alle vægtklasser.

/ritzau/AFP