McCartney-fan: Min datter er opkaldt efter hans sang

Middagssolen brager ned over Roskilde Festival, og eksperterne advarer om risiko for hedeslag.

Alligevel har omkring 100 Paul McCartney-fans sat sig i kø for at kunne stå forrest, når den britiske rocklegende klokken 22.00 indtager Orange Scene.

En af dem er svenske Sonja Sakovitch, som bruger ventetiden på at forsøge at reparere stangen til et stort hvidt flag prydet af aftenens hovedperson.

- Jeg har lyttet til Beatles, siden jeg var fire, og det er min første koncert med Paul McCartney. Ham og Ringo er de eneste beatler, der er i live, og jeg vil have noget at huske, fortæller hun, mens hun nipper løs med en tre-i-ener.

Trods en alder på 20 år, har hun lyttet til Beatles i halvandet årti.

- Jeg fik opsamlingsalbummet ”1”, da jeg var fire, og så blev jeg afhængig. Jeg kan ikke vælge en yndlingssang, for det er som at udpege en yndling blandt sine børn, siger hun.

Hendes begejstring for McCartney begrænser sig ikke kun til Beatles-tiden.

- Da jeg havde hørt Beatles noget tid begyndte jeg at opgradere med soloudgivelserne fra de fire medlemmer, forklarer Sonja.

- Til at begynde med var jeg til John Lennon, med de sidste to år har jeg kun hørt Wings (McCartneys band fra 1971 til 1981, red.), og jeg har opdaget noget fantastisk materiale på "Band on the Run", tilføjer hun.

Mens Sonja Sakovitch skal til sin første Paul McCartney-koncert, så var 59-årige Per Brøndum også på plads, da den nu 73-årige brite tilbage i 2003 og 2004 gæstede henholdsvis Parken og Horsens.

- Hvis der er nogen, der har gåsehud, inden koncerten starter, så havde jeg gåsehud på gåsehud. Det var perfekt, det kunne ikke blive større, mindes han.

Han har et særligt forhold til Beatles-sangen "Michelle", som han derfor håber vil blive spillet til koncerten.

- Jeg har en datter, der hedder Michelle, som er opkaldt efter den sang, forklarer han og viser et papskilt, som med blå skrift skal gøre Sir Paul opmærksom på sammenhængen.

- Den har ikke været på de setlister, jeg har set, men det kan være, han laver den om, når han ser skiltet. Man må formode, han kan den udenad, påpeger han.

Datteren kommer også til aftenens koncert, men var nødt til at bruge middagstimerne på at få indhentet forsømt søvn fra festivalens første dag.

Per Brøndum er derimod kommet på endagsbillet, og han har hørt Beatles, siden han var ung.

- Dengang, jeg var knægt, var man enten Beatles- eller Stones-fan, og jeg var Beatles-fan, forklarer han og kommer med en indrømmelse:

- Så skulle man vælge, om man var til Lennon eller McCartney, og dengang var jeg til Lennon.

Per vil dog ikke foretage det hypotetiske bytte og sende en levende udgave af den ny afdøde John Lennon på scenen.

Samme holdning har Sonja Sakovitch.

- John var provokerende, og jeg tror ikke, han havde turneret som 73-årig. Jeg tror, han havde lavet velgørenhed, fred og kærlighed, vurderer hun.

/ritzau/

 

Dagens Gossip