McDonald’s afslører: Nu ændres det

Foto: Shutterstock.

Det skal gøres mere bæredygtigt, lyder det.

Happy Meal fra McDonald's har været en bærende søjle i burgergigantens anstrengelser for at lokke børn og deres forældre til at tage aftensmaden på en af McDonald's' mange restauranter.

Nu har fastfoodkæden offentliggjort en stor ændring i de kendte Happy Meals.

"I dag tager vi et skridt for at beholde det sjove, men også hjælpe med at gøre planeten mere modstandsdygtig planet for kommende generationer," lyder det fra McDonald's - inden de fortsætter:

"Fra i dag af og frem mod slutningen af ​​2025 er vores ambition, at alt legetøj, der sælges i et Happy Meal, skal være bæredygtigt, fremstillet af mere vedvarende, genanvendte eller certificerede materialer, som fx biobaserede eller planteafledte materialer samt certificeret fiber." 

Ikke et farvel

McDonald's understreger, at ændringen ikke betyder et farvel til de stykker legetøj, som både vækker glæde hos børnene og for nogen bliver til samleobjekter.

Foto: Shutterstock.

"At vi nu fremstiller vores legetøj ud af vedvarende, genbrugte eller certificerede materialer vil resultere i omkring en 90 procent reduktion af fossilt brændstofbaseret plast i Happy Meal-legetøj," skriver McDonald's i en pressemeddelelse, der samtidig fortæller, at det vil svare til, at hele befolkningen i den amerikanske by Washington DC eliminerer alt plast fra deres liv i et år.

Fastfoodgiganten er allerede gået i gang i flere lande. De er netop nu i gang med at gøre Happy Meal-legetøjet mere bæredygtigt i både Storbritannien og Irland, mens det allerede er overstået i Frankrig.

"Sjov vil altid være i centrum for vores elskede Happy Meal, så selvom legetøjet bliver mere bæredygtigt frem mod 2025, tror vi, at det fortsat vil glæde børn og hele familien," skriver McDonald's.

 

Dagens Gossip