McIlroy påtager sig stort Ryder Cup-ansvar

Tiger Woods er ude med en rygskade, og det gør verdensetteren Rory McIlroy til den største stjerne ved årets Ryder Cup, som begynder fredag på Gleneagles-banen i Skotland.

McIlroy har haft en strålende sæson med hele to majorsejre - ved British Open og PGA Championship.

Han ved godt, hvad der venter Europa-mandskabet, der også tæller Thomas Bjørn, når Ryder Cup-kampene mod amerikanerne svinges i gang fredag morgen.

- Ryder Cup er det ultimative. Man finder ikke den atmosfære i nogen anden turnering. Det er helt unikt, og der er også et større forventningspres.

- Når man spiller for sig selv, starter og slutter alt med en selv. Hvis man ikke spiller godt i Ryder Cup, skuffer man ikke bare sig selv, men hele holdet, kaptajnen og alle omkring holdet. Det er et stort ansvar, siger McIlroy ifølge NTB.

For to år siden var den 26-årige nordirer lige ved at svigte det ansvar, da han slet og ret sov over sig. Det var nær ved at koste Europa sejren, men så stor konsekvens nåede miseren dog ikke at få.

Da McIlroy en søndag morgen i 2012 sov som en sten på sidste konkurrencedag ved Ryder Cup, blev han vækket og nåede med hjælp fra den lokale politimand Pat Rollins akkurat frem til banen i tide.

- Jeg har ikke set ham siden den dag, men jeg er naturligvis yderst taknemmelig for, hvad han gjorde for mig, siger McIlroy om politimanden til den engelske avis The Guardian.

- Det er noget, som aldrig skal ske igen. På Gleneagles kan jeg rulle ud af sengen og nå ud til banen på kort tid. Så det bør gå fint, lyder det fra en humoristisk McIlroy.

Til trods for forsinkelsen vandt McIlroy sin single og var dermed med til et enestående comeback, da europæerne kom tilbage efter at have været stort bagud og slog USA med et enkelt point.

Amerikanerne må også finde sig i, at McIlroy og Europa er storfavoritter i dette års udgave.

Årsagen findes i de europæiske spilleres superform i år. McIlroy og tyske Martin Kaymer har alene delt fem af sæsonens største trofæer mellem sig.

Ser man på verdensranglisten stiller Europa med fire spillere fra top-seks. Hos USA er Jim Furyk på fjerdepladsen amerikanernes på papiret stærkeste kort.

Thomas Bjørn indtager på den seneste verdensrangliste en placering som nummer 30, og den rutinerede dansker glæder sig over udtagelsen til Ryder Cup-mandskabet.

- Det er et stykke tid siden sidst. Selvfølgelig er jeg glad for at være med. Der skulle spilles noget hård golf hen over sommeren for at komme med - det er et ekstremt vanskeligt hold at komme på.

- Sidst var jeg meget tæt på og spillede noget ret godt golf. Og jeg troede helt ærligt, at det var min sidste chance, siger Thomas Bjørn ifølge Sky Sports.

- At komme igen på dette hold er en af de større bedrifter i min karriere. Når jeg ser på mine holdkammerater og ser hvilke spillere, der er på det hold, det er så stærkt et hold, og jeg er bare lykkelig for at være en del af det, siger Bjørn.

Det er 12 års siden, at 43-årige Bjørn senest var en del af Ryder Cup-holdet som spiller.

/ritzau/

 

Dagens Gossip