McIlroy vil undgå Woods' evige rekordjagt

Ved hver eneste majorturnering i golf, Tiger Woods stiller op i, bliver der slynget tal ud.

Woods er strandet på 14 majortitler, og den 38-årige amerikaner mangler kun fire for at tangere legenden Jack Nicklaus' rekord for flest majorsejre.

Optakten til årets sidste major, PGA Championship, som begynder torsdag, er ingen undtagelse, selv om Woods har været tvivlsom på grund af en rygskade.

- Nu skal jeg sige jer noget. Jeg er da pokkers meget tættere på rekorden nu, end jeg var i 1997. De 14 var ikke nemme. Jeg har overhalet en masse på vejen for at nå dette punkt.

- Når man ser på sportens historie, så er det et faktum, at der kun er en person foran mig, og det er da ikke så dårligt, siger Woods til AFP.

I 1997 vandt Woods sin første major som 21-årig, men har ikke vundet en major siden 2008.

Rory McIlroy, som vandt British Open i maj og en stor turnering i weekenden, er opmærksom på prestigen i rekorden, men vil ikke gå samme vej.

- Man skal have mål, men det er et alt for langsigtet mål. Jeg vil ikke sætte det pres på mig selv. Jeg vil ikke tynge mig selv med byrden af et antal majortitler, jeg skal nå, siger McIlroy.

Med British Open-triumfen nåede 25-årige McIlroy op på tre majorsejre, og han mangler kun US Masters for at have vundet alle fire. Han gider dog ikke spekulere i rekorden.

- Det er ikke noget, jeg nogensinde har tænkt på eller drømt om. Det næste tal i mit hoved er fire. Jeg har vundet tre.

- Jeg vil gerne vinde min fjerde major, og det er det. Jeg vil bare forsøge at blive ved på den måde og tage en efter en.

- Jeg ved, hvor mange majors, de store legender i sporten har vundet, men jeg har aldrig ønsket at sammenligne mig med dem.

- Jeg føler altid, at det er et springbræt at vinde en major. Jeg har en masse momentum og kan køre videre på det resten af året og forhåbentlig spille noget virkelig god golf, fastslår McIlroy.

Den slags udmeldinger skal der være plads til, mener Nicklaus, som dog antyder, at han har mest respekt for ambitionen om at slå rekorden.

- Nogle spillere ønsker at leve et normalt liv, og andre beslutter, rekorder er vigtige og ønsker at skrive historie. Uanset hvilken retning, Rory vælger, så vil han blive succesfuld, siger Nicklaus.

McIlroy har det ikke sådan, at han ved karrierens afslutning skal have et bestemt antal pokaler.

- Så vil der i det mindste heller ikke været en skuffelse, når jeg er færdig med karrieren.

- Åh, jeg ville gerne have vundet 15, men jeg vandt kun 12. Nedtur. Jeg vil bare ikke ende min karriere på den måde. Jeg ville elske at slutte min karriere med 12 majorsejre, og det vil jeg ikke have skal være en skuffelse, lyder det fra nordireren.

/ritzau/

 

Dagens Gossip