McLaren-boss: Magnussen kørte meget flot

Det var en overraskelse, at McLaren-kørerne Kevin Magnussen og Jenson Button søndag tilsammen var i stand til at hente 18 point i det britiske Formel 1-grandprix.

Den hurtige Silverstone-bane passede på papiret ikke så godt til McLaren-bilen, mener McLarens løbsdirektør, Eric Boullier, som var yderst tilfreds med Kevin Magnussens syvendeplads.

- Kevin kørte meget flot, og han kom stormende fra start og op på en tredjeplads i det første sving, og han endte på en solid syvendeplads ind over målstregen, siger Boullier.

- Vi havde ikke forventet at være konkurrencedygtige på denne bane, fordi de mange hurtige sving ikke passede bilens aerodynamiske design, så vi er tilfredse med at hente 18 point her, siger han.

Magnussen begyndte grandprixet på en femteplads. Button begyndte på en tredjeplads og endte som firer.

- Vi er tilfredse med, at vi var i stand til at veksle gode præstationer i lørdagens kvalifikation til fine resultater søndag.

- Vores ingeniører og mekanikere satte ikke en fod forkert på vejen mod at skabe de resultater, og de fortjener stor kredit for at få det absolut maksimale ud af den pakke, de har til rådighed i øjeblikket, siger Boullier.

Mercedes-køreren Nico Rosberg, der fører an i VM-kampen, udgik, og Button var under et sekund fra at snuppe en plads på podiet, men det blev ved fjerdepladsen.

- Selvfølgelig ville vi gerne have hentet endnu flere point, især fordi Jenson missede at komme på podiet for første gang i det britiske grandprix med et mulehår.

- Da Nico udgik, besluttede vi at gå efter tredjepladsen med Jenson, men i sidste ende var det ikke muligt. Uanset hvad, så kørte han et sublimt løb og fortjente de 12 VM-point, mener Boullier.

- Mere generelt, og som jeg har sagt før, så er det klart, at vi gør fremskridt, selv om processen ikke nødvendigvis går så hurtigt, som vi ideelt set ønsker.

- Jeg tror på, at vi fortsætter vores udvikling, for vi er på rette spor, vurderer McLaren-bossen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip