McLaren-boss: Magnussen udvikler sig som forventet

05/07/2014 20:41

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Det var i sidste øjeblik, at Kevin Magnussen lørdag hentede en placering som nummer fem i kvalifikationen til søndagens britiske Formel 1-grandprix.

Alligevel var McLarens løbsdirektør, Eric Boullier, yderst tilfreds med danskerens præstation i de vanskelige, våde og flere steder yderst glatte baneforhold i engelske Silverstone.

- Det var meget godt. Kevin bekræfter hver weekend, at han bliver bedre og bedre. Det var både regnvejr og tørvejr i dag.

- Men trods vejrforholdene endte han lige bag sin holdkammerat. Det var et godt stykke arbejde, siger Boullier.

Magnussens holdkammerat, Jenson Button, blev nummer tre i kvalifikationen, men det betyder ikke det store for danskeren, forsikrer Boullier.

- Kevin udvikler sig præcis, som vi havde planlagt, og som jeg havde forventet, at han ville gøre.

- Og nu har han nået et niveau af modenhed, som er godt for ham, så han kan blive mere stabil i fremtiden, og så potentialet vokser endnu mere, lyder det fra Boullier.

Det er lang tid siden, at McLaren senest har haft to kørere i top-fem til en kvalifikation. Senest Button var i top-tre var ved det brasilianske grandprix i 2012.

Og i det britiske grandprix i Silverstone skal man helt tilbage til 2005 for at finde en bedre kvalifikation for Button, så lørdagens resultater skabte stor glæde hos McLarens ledelse.

- Ja, selvfølgelig var jeg overrasket. Det er ikke de positioner, vi normalt indtager. Men vi udnyttede de specielle baneforhold, siger Boullier.

Boullier afviser, at det var heldigt, at Button og Magnussen på sidste omgang vekslede lavere placeringer til at træde ind i top-fem.

- Jeg mener ikke, det var held. Det var hårdt arbejde, og når man arbejder hårdt, så begynder det på et tidspunkt at kaste noget af sig, lyder det fra Boullier.

Som en af dem, der skal beslutte, hvem der skal køre for McLaren i næste sæson, så kunne det være interessant at høre, hvordan fremtiden ser ud for Magnussen.

Men Boullier holdt kortene tæt på kroppen, da han skulle svare på, hvor meget han kunne sige om kørernes fremtid hos McLaren.

- Ingenting, konstaterer Boullier med et grin.

/ritzau/