McLaren-chef: Magnussen skal gøre det svært for Button

Der er lagt ekstra pres på Kevin Magnussens McLaren-makker Jenson Button op til søndagens Formel 1-grandprix på den legendariske Silverstone-bane.

McLaren-chefen Ron Dennis, som havde stor succes, da han styrede holdet fra de tidlige 1980'ere og frem til 2009, har langet ud efter sin britiske stjerne for at ikke at prøve hårdt nok.

Ron Dennis, som inden denne sæson atter overtog styringen med holdet som afløser for Martin Whitmarsh, har lovet at få McLaren tilbage til toppen. Det er bare ikke lykkedes endnu, og det skal det.

- Jeg tror, at Ron øver sig i at være motivations-taler.

- Når man har været i den position, som vi har været i de seneste 18 måneder, så er det ikke let. For alle på holdet er det svært, siger Button, som blev Formel 1-verdensmester i 2009.

Til Sky Sports har Ron Dennis sagt, at Magnussen har givet Button "et stort wake-up call", og det var også en af grundene til, at danskeren skulle ind på holdet før denne sæson.

- Kom så Jenson, du er tidligere verdensmester, og der er absolut en ting, som du kan gøre kontinuerligt - og det bør du gøre - du kan slå din holdkammerat, kræver Ron Dennis.

Ved det seneste grandprix i Østrig endte Magnussen foran Button, og det har danskeren gjort flere gange, selv om Button har flere point i den samlede stilling.

- Jeg mener, at vi alle skal arbejde hårdere. Som et hold. Jeg synes ikke, vi skal pege fingre ad nogen bestemt person på holdet. Vi har selv sat os i denne situation, og vi må kæmpe for at komme ud af den, lyder det fra Button.

McLaren har ikke vundet et grandprix, siden Button vandt i Brasilien i slutningen af 2012-sæsonen. Og ikke en eneste gang endte McLaren på podiet i 2013.

I år begyndte det lovende for McLaren, da Magnussen blev toer og Button treer i Australien, men ingen af dem har været i top-tre siden premieren.

- Vil jeg have ham til at prøve hårdere? Selvfølgelig vil jeg det. Han er en højt betalt grandprix-kører. Ja, vi har ikke givet ham den bedste bil, og det vil være udfordrende for ham at vinde i den for at sige det mildt.

- Men han skal gøre sin part, og Kevin skal gøre det så vanskeligt som muligt for ham, mener Ron Dennis.

Button afviser, at han ikke gør sit bedste.

- Jeg gør ikke tingene halvt. Jeg har erfaringen i Formel 1 til at vide, at man er nødt til at gøre tingene 100 procent, understreger den 34-årige brite med et fast og beslutsomt blik i øjnene.

British Grand Prix køres på søndag. Der er træning fredag og kvalifikation lørdag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip