McLaren-chef om svær debut: Kevin klarede det strålende

McLarens tekniske direktør, Eric Boullier, er imponeret over, at den danske Formel 1-kører Kevin Magnussen har sikret sig den fjerdebedste startposition til søndagens grandprix.

Ikke nok med at lørdagens kvalifikation var danskerens første afgørende tidskørsel i en Formel 1-bil, så styrtede regnen også ned på banen i australske Melbourne. Det gjorde banen våd og farlig for kørerne.

- En nybegynders første kvalifikation nogensinde er altid en skræmmende begivenhed, og især når regnen havde gjort banens overflade både vanskelig og upålidelig, siger Eric Boullier.

- Ikke desto mindre så klarede Kevin det strålende under disse forhold, og ved at kombinere fart og varsomhed kunne han ende på en sensationel startplads som nummer fire, tilføjer han.

Magnussens holdkammerat, Jenson Button, fik en dårligere kvalifikation end danskeren og starter som nummer 11 søndag.

Han blev forhindret i at give den fuld gas på sin sidste omgang i kvalifikationen, da Kimi Räikkönen var kørt galt, og det kostede Button vigtige sekunder.

Den britiske verdensmester fra 2008, Lewis Hamilton, starter i pole position ved grandprixet. Mercedes havde en fremragende dag, hvor holdkammeraten Nico Rosberg satte tredjehurtigste tid.

Lige bag Kevin Magnussen starter Ferrari-stjernen Fernando Alonso, der to gange i karrieren er blevet verdensmester.

/ritzau/

 

Dagens Gossip