Med forbehold kom 300 flere i arbejde i januar

Bruttoledigheden viser et fald på 300 personer fra december 2014 til januar 2015, oplyser Danmarks Statistik.

Det understreges dog, at bruttoledigheden i januar kan være under- eller overvurderet med op til 700 fuldtidsmodtagere.

- Med det forbehold var der 130.200 fuldtidsledige i januar. Ledighedsprocenten lå uændret på 4,9 procent, beregnet i forhold til den seneste registerbaserede opgørelse af arbejdsstyrken, skriver Danmarks Statistik.

Cheføkonom i Nordea, Helge J. Pedersen siger, at udviklingen i ledigheden stort set har ligget fladt over de seneste mange måneder.

- Og det fald i ledigheden, som kunne registreres i begyndelsen af 2014, skyldes i stor udstrækning ændringerne i dagpenge- og kontanthjælpssystemet, siger Helge J. Pedersen i en skriftlig kommentar.

Ser man på den såkaldte AKU-ledighed, der er baseret på en omfattende interviewundersøgelse, er der 188.000 ledige i december.

- Det svarer til 6,4 procent af arbejdsstyrken. AKU-ledigheden er faldet med 18.000 personer over det seneste år. Det er endnu et udtryk for, at der har været tale om en reel vending på arbejdsmarkedet, eftersom reformpolitikken ikke påvirker AKU ledigheden, siger Helge J. Pedersen.

I hovedstaden er der flest ledige med 6,1 procent af arbejdsstyrken, mens Nordsjælland og Vestjylland topper listen med kun 3,8 procent ledige af arbejdsstyrken.

Chefanalytiker Erik Bjørsted i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd betegner dagens tal som en positiv start på året.

- De foregående måneder har bruttoledigheden stort set ikke flyttet sig, hvorfor dagens tal er en god start på det nye år. Samtidig viser de seneste tal for lønmodtagerbeskæftigelsen også, at flere kommer i arbejde.

- Siden foråret 2013 er næsten 45.000 flere personer kommet i job. Arbejdsmarkedet er med faldende ledighed og stigende beskæftigelse entydigt på rette kurs, siger Erik Bjørsted.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip