Medie: Astana beholder World Tour-licens

Ifølge cykelsitet Cyclingnews får Astana-holdet lov til at beholde sin World Tour-licens, som ellers har været draget i tvivl på grund af flere dopingsager på holdet.

Hverken Astana eller den internationale cykelunion (UCI) har endnu meldt noget ud, men Cyclingnews mener altså at vide, at Jakob Fuglsangs hold slipper med skrækken.

Ifølge sitet vil UCI dog holde Astana under skærpet observation.

Astana-rytteren Vincenzo Nibali fra Italien vandt sidste år Tour de France, og han skulle dermed få mulighed for at forsvare titlen.

Astana-holdet blev i december sidste år udstyret med en midlertidig World Tour-licens, men i februar indstillede UCI til sin egen licenskommission, at holdet skulle fratages licensen.

Da UCI i februar indstillede til licenskommissionen, at Astana skulle have frataget sin World Tour-licens, havde man også fået nys om, at 17 Astana-ryttere var nævnt i den såkaldte Padova-sag fra Italien.

Langt fra alle 17 kører øjensynligt på holdet nu, men sagen stammer fra deres tid på holdet.

Astana-ledelsen har for længst meldt ud, at holdet vil anke til den internationale sportsdomstol (CAS), hvis UCI's beslutning går holdet imod. Rytterne kan køre uændret videre, mens sagen bliver behandlet i sportsdomstolen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip