Medie: Astrid Krag bliver skatteordfører for S

Astrid Krag får igen en markant position i dansk politik, som Socialdemokraternes nye skatteordfører.

Det erfarer DR, som oplyser, at Krag, der hidtil ikke har haft nogen ordførerskaber, efter hun skiftede til S fra SF i starten af februar, indgår i en mindre rokade som følge af udnævnelsen af Benny Engelbrecht som ny skatteminister.

Engelbrecht har hidtil været partiets erhvervsordfører, men den opgave overtages nu af skatteordfører Thomas Jensen, der også blev kædet sammen med den ledige minister, inden den gik til Engelbrecht.

Han er dog selv tøvende med at bekræfte skiftet over for DR.

- Det er intet, der er afgjort endnu, det er noget den socialdemokratiske folketingsgruppe afgør på tirsdag. Men jeg synes da, som en meget, meget spændende udfordring, som jeg helt klart vil takke ja til, siger Thomas Jensen.

Viser det sig, at rokaden holder stik, så åbner Thomas Jensens skifte døren for Astrid Krag, der frem til SF's farvel til regeringen sad som sundhedsminister, og som umiddelbart efter sin fratræden valgte at skifte parti.

Indtager hun posten som skatteordfører, vil hun blive den anden tidligere SF'er, der bestrider et økonomisk ordførerskab hos Socialdemokraterne, der i forvejen har Jesper Petersen som finansordfører.

Foruden erhvervsordførerskabet bestred Benny Engelbrecht også posten som formand for Folketingets Transportudvalg, og den post går nu til Rasmus Horn Langhoff, der er kendt som Socialdemokraternes ligestillingsordfører.

Rokaden betyder desuden, at der bliver plads til Ane Halsboe-Jørgensen i Folketingets Finansudvalg, mens Orla Hav, der de seneste uger har gjort sig bemærket som tilhænger af en øjeblikkelig ændring af dagpengesystemet, kommer med i Udenrigspolitisk Nævn.

/ritzau/

 

Dagens Gossip